През май тази година Илон Мъск изпрати в орбита първите

...
През май тази година Илон Мъск изпрати в орбита първите
Коментари Харесай

Илон Мъск подготвя още 30 000 интернет сателита

През май тази година Илон Мъск изпрати в орбита първите 60 спътника, част от плана Starlink на SpaceX, които към този момент разпръскват интернет сигнал отвисоко.
 Илон Мъск, Starlink и какво би трябвало да знаем за интернет спътниците на милиардера
Какво би трябвало да знаем за интернет спътниците на Илон Мъск

Starlink е най-мащабният по рода си план досега

Както към този момент знаем, концепцията на милиардера е да сътвори плътна мрежа от общо 12 000 спътника, няколко хиляди от които ще бъдат изпратени в орбита следващата година.

Вчера обаче стана ясно, че компанията SpaceX е изпратила заявление към Международния телекомуникационен съюз (МТС), в което желае позволение за оперирането на още 30 000 спътника за интернет.

Както първите 12 000, които занапред ще бъдат изпратени в близкия космос, новите спътници ще са на височина от 328 до 580 километра, само че не е ясно за по кое време се възнамерява изстрелването им в орбита.

Важно е да напомним, че SpaceX имаше проблеми с първите си 60 спътника, откакто няколко от тях изгубиха сигнала си.
 Starlink, SpaceX, Aeolus и първият случай със спътник на Мъск
Първият случай със спътниците на SpaceX и Мъск е към този момент факт

Starlink спътник е бил прекомерно покрай конфликт

При възможен конфликт сходни обекти могат да се окажат рискови за други, по-важни за човечеството спътници и да причинят сривове в телекомуникациите.

Също по този начин е добре да си напомним, че през април тази година Организация на обединените нации заяви, че от 1957 година насам в близкия космос са сложени едвам към 8500 спътника - число, което мощно контрастира с десетките хиляди летателни апарати, които Мъск и няколко други милиардери желаят да изпратят в орбита в границите на единствено няколко години.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР