През май стопанската конюнктура в страната отбелязва положителна промяна в

...
През май стопанската конюнктура в страната отбелязва положителна промяна в
Коментари Харесай

През май стопанската конюнктура в страната отбелязва положителна промяна

През май стопанската обстановка в страната отбелязва позитивна смяна спрямо последните три месеца, заяви Националният статистически институт.

Общият индикатор на бизнес климата се повишава с 11.8 пункта по отношение на април вследствие на позитивните отзиви на стопанските ръководители от всички следени браншове - индустрия, строителство, търговия на дребно и услуги.

Икономист за държавните бензиностанции: Голяма неточност

Съставният индикатор "бизнес климат в индустрията " се покачва с 11.4 пункта, което се дължи на по-благоприятните упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца.

Същевременно актуалната индустриална интензивност се прави оценка като понижена, до момента в който прогнозите за активността през идващите три месеца са по-позитивни.

Показателят "бизнес климат в строителството " нараства със 17.3 пункта основно заради оптимистичните упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. По тяхно мнение актуалната строителна интензивност остава понижена, до момента в който прогнозите им за идващите три месеца са по-благоприятни.

Бизнес климатът в търговията на дребно се повишава с 16.2 пункта вследствие на усъвършенстваните прогнози на търговците на дребно за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. Анкетата записва и нараснали упования във връзка с размера на продажбите и поръчките от доставчиците (както от вътрешния, по този начин и от външния пазар) през идващите три месеца.

17 плажа у нас ще оферират безвъзмездни чадъри и шезлонги това лято

Показателят "бизнес климат в бранша на услугите " се усилва с 2.5 пункта, което се дължи на по-благоприятните упования на мениджърите за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. По отношение на търсенето на услуги актуалната наклонност се прави оценка като понижена, до момента в който упованията за идващите три месеца леко се усъвършенстват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР