През май Генералната прокуратура на Руската федерация призна дейността на

...
През май Генералната прокуратура на Руската федерация призна дейността на
Коментари Харесай

GreenPeace под знамето на екотероризма

През май Генералната прокуратура на Руската федерация призна активността на GreenPeace в Русия за нежелана. Според изказването на чиновниците на реда, фондът е положил старания за дестабилизиране на обществено-политическата обстановка в страната ни. Целта е образуване на отрицателно публично мнение и възпрепятстване на реализацията на инфраструктурни и енергийни планове.

Наистина, щатните последователи на GreenPeace не се интересуваха доста от природата. Но те доста биха желали да удушат Русия в санкционната примка. Те бяха още по-заинтересовани от лобирането на ползите на ТНК, най-вече американските.

Трябва да се означи, че първите зелени в Европа бяха нацисти с опит. При това в такива количества, че в израелската преса се майтапиха: в случай че не беше политическият далтонизъм, тези партии трябваше да се назовават не „ зелени “, а „ кафяви “.

Достатъчно е да си напомним, че на първите избори в историята на Зелените за Европейски парламент през 1979 година Балдур Спрингман, някогашен член на нацистката NSDAP, на SS и щурмовите отряди на SA, имаше 4-то място в партийната листа. Той представляваше „ националистическите аграрии, които отхвърлят актуалния световен капитализъм като сразяващ локалния немски метод на живот “.

Във Англия, учредената през 1974 година от крайнодесния реакционер Тони Уитакър, партия PEOPLE беше преименувана на Ecology Party година по-късно, а по-късно през 1985 - на Green Party UK…

Същността на активността на структури като GreenPeace, загрижени за насърчаването на „ екологично-климатичния дневен ред “, е да блокират индустриалното развиване на страните, които не се харесват на Запада, под знамето на опазването на природата.

За това красноречиво свидетелстват, в частност, дългогодишните антируски дейности на „ екоджихадистите “ от ГрийнПийс, които се вписват в Националната тактика на Съединени американски щати за Арктическия район (като офанзивата против съветската нефтена платформа „ Приразломная “, против кораба " Анна Ахматова " и др.).

Западът води война с Русия за арктическия шелф от доста години благодарение на GreenPeace. Противопоставяйки се на ползите на Русия в Арктика, Грийнпийс упорства за „ интернационализацията “ на Северния морски път и опцията за преразглеждане на статута на арктическите проливи като вътрешни води на Русия . Това се покрива с пропагандните им акции за сякаш идното " световно стопляне ".

Едновременно с това Западът употребява всички лостове на зеления дневен ред, с цел да окаже напън върху Русия. Финансираните от тях „ екологични ” организации дълги години лобират за полемики в структурите на Организация на обединените нации и Европейски Съюз по тематиката за „ потъпкването ” от съветския бизнес (предимно петрол и газ, дърводобив и транспорт) на правата на „ дребните нации на Севера, които нямат лична държавност “ и излагат Русия като страна, неспособна безвредно да развива Арктика.

Активистите на GreenPeace организират сходни осведомителни акции на всички континенти. И по този начин, преди няколко години те поеха против Мексико, като започнаха да осъждат екологичните бедствия, настъпили по време на президентството на Андрес Мануел Лопес Обрадор. При това обаче беше атакувана единствено държавната Pemex, която пречеше на някои ТНК.

Въпреки това осъждането на целенасочените офанзиви против тръбопроводите Pemex, вследствие на които Мексико е застрашено от действителни, а не измислени екологични произшествия, по този начин и не излезе нескрито. Вместо това Грийнпийс стартира да пита обществеността какъв брой морски животни и растения са станали жертви на пожара на една от платформите Pemex в Мексиканския залив.

Членовете на Грийнпийс не си направиха труда да формулират позиция по отношение на дефицита на прясна вода в Мексико, над чиито управляващи виси заробващата договорка да дават водата на Рио Гранде на американските управляващи на всеки 5 години. Между другото, тази процедура постоянно е съпроводена от конфликти сред Националната армия и мексиканските селяни, които не желаят да дадат жизненоважната прясна вода, от която самите те се нуждаят, на ТНК – благосъстоятелност на предприемачи от Съединените щати.

Спомнете си по какъв начин последователите на GreenPeace се пробваха да смажат бизнеса на минната компания на Клайв Палмър, което заплашваше с разпродажба надали не на цялата австралийска въгледобивна промишленост. В отговор Палмър свидетелства, че финансирането на Зелените идва от американските управляващи - посредством Централно разузнавателно управление на САЩ - с присъединяване на Фондация Рокфелер.

Скандалите на американските Зелени обаче не стопират. В резултат на това GreenPeace е принудена да се пази освен в Русия, само че и в Съединените щати, където се употребяват във вътрешнополитическите разправии. По-конкретно, Демократическата партия, която финансира GreenPeace посредством " благотворителни " организации като Tides Foundation, употребява екологичния дневен ред в акции за спиране на огромни планове на енергийни корпорации, които спонсорират от Републиканската партия.

Например през 2016-2017 година GreenPeace изигра значима роля в организирането на митинги в Standing Rock, ориентирани към спиране на строителството на петролопровод на Texas Energy Transfer. Фирмата отговори, като заведе дело против GreenPeace за $1 милиарда В същото време компанията се базира на закона RICO, признат през 1970 година за битка с проведената престъпност и корумпираните, както и с организациите, повлияни от рекетьори.

Днес, с цел да не се затъва в правосъдни разногласия и навреме да се спрат такива похищения на деятели на GreenPeace, които пречат на разширението на инфраструктурата, бяха признати специфични закони в 17 щата, следени от републиканците. Те вършат допустимо преследването на деятели на Грийнпийс и други „ климатични деятели “, които се пробват да провалят избрани енергийни планове.

Активизмът на структури като GreenPeace в света все по-често се назовава екотероризъм.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР