През май безработицата в Германия се повиши рязко за втори

...
През май безработицата в Германия се повиши рязко за втори
Коментари Харесай

Скок на безработицата в Германия през май

През май безработицата в Германия се увеличи внезапно за втори следващ месец, защото нанесеният от коронавирусната пандемия тежък удар върху икономическата интензивност продължи да ерозира трудовия пазар във водещата европейска стопанска система макар последователно разхлабване на ограничаващите ограничения и възобновяване на бизнес активността, демонстрират данни на Федералната организация по заетостта.

Процентът на безработица в Германия скочи през май до 6,3% от 5,8% през април и откакто единствено два месеца по-рано равнището на безработица в страната се намираше в съвсем рекордно ниско равнище от 5 на 100.

Меркел разкри по какъв начин се оправя Германия с COVID-19

Броят на хората, които останаха без работа, се усили в границите на май с 238 000, само че след съкратени 372 000 през април, достигайки общо 2,875 милиона.

"Пазарът на труда остава под голям напън заради коронавирусната пандемия ", съобщи изпълнителният шеф на Федералната организация по заетостта Детлеф Шееле. Той обаче добави, че през май безработните в страната не са нарастнали толкоз мощно, колкото през април.

Броят на записаните свободни работни места доближи през май 584 хиляди, което е с 208 хиляди по-малко в границите на година, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР