През май 2021 ще има рязък бум на туристи в

...
През май 2021 ще има рязък бум на туристи в
Коментари Харесай

Германия очаква рязък бум на туристи от България и Европа през май 2021 г.

През май 2021 ще има внезапен взрив на туристи в Германия от България и Европа, а през 2022 туризма ще доближи равнищата от 2019 година Тази оптимистична прогноза направи Кристиан Салай, районен шеф на Туристическя ръб на Германия по време на онлайн конференция.

По думите му Германия се приготвя за това, като цените на нощувките там ще са с 10% по-ниски спрямо други страни от Западна Европа. Стратегия на страната за привличане на туристи в подтекста на Covid-19 е ориентирана към насърчаване на почивките измежду природата (#WanderlustГермания). Акцентът е подложен върху паркове и резервати, някои от от които принадлежат към наследството на ЮНЕСКО. Това сарезерватът за вкаменелости Месел, античните букови гори и Ваденско море.

Туристическият ръб на Германия разпространява и така наречен устойчивия туризъм с над 1000 сертифицирани обекта, които варират от екокъмпинги до 5-звездни хотели. Това са места за настаняване които употребяват възобновими материали и първични материали, работят дружно с локални снабдители на храна и услуги, употребяват вятъра и слънчева сила за отопление и ток.

Въпреки че през 2020 година има 36.3 на 100 спад в броя на българските туристи в Германия, те не престават дза пътуват до страната, регистрира Салай. Той уточни, че българите са били измежду първите, които са възобновили пътуванията си до Германия незабавно след премахването на рестриктивните мерки.

През първите два месеца на годината визитите на българите в страната на Гьоте са нарастнали с 3.1% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година От началото на март, когато бяха спрени полетите и затоворени границите, броят на нощувките понижава с 47.5%, като за интервала януари - юли 2020 година са регистрирани над 90 000 нощувки на българи, регистрираха от Туристическия ръб на Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР