През май 2021 ще има рязък бум на туристи в

През май 2021 ще има рязък бум на туристи в ...

Германия очаква рязък бум на туристи от България и Европа през май 2021 г..


През май 2021 ще има рязък бум на туристи в Германия от България и Европа, а през 2022 туризма ще достигне нивата от 2019 г. Тази оптимистична прогноза направи Кристиан Салай, регионален директор на Туристическя борд на Германия по време на онлайн пресконференция.

По думите му Германия се подготвя за това, като цените на нощувките там ще са с 10% по-ниски в сравнение с други страни от Западна Европа. Стратегия на страната за привличане на туристи в контекста на Covid-19 е насочена към поощряване на почивките сред природата (#WanderlustГермания). Акцентът е поставен върху паркове и резервати, някои от от които принадлежат към наследството на ЮНЕСКО. Това сарезерватът за вкаменелости Месел, древните букови гори и Ваденско море.

Туристическият борд на Германия популяризира и т.нар. устойчивия туризъм с над 1000 сертифицирани обекта, които варират от екокъмпинги до 5-звездни хотели. Това са места за настаняване които използват възобновяеми материали и суровини, работят заедно с местни доставчици на храна и услуги, използват вятъра и слънчева енергия за отопление и ток.

Въпреки че през 2020 г. има 36.3 на сто спад в броя на българските туристи в Германия, те продължават дза пътуват до страната, отчете Салай. Той посочи, че българите са били сред първите, които са възобновили пътуванията си до Германия веднага след премахването на ограниченията.

През първите два месеца на годината посещенията на българите в страната на Гьоте са нараснали с 3.1% в сравнение със същия период на 2019 г. От началото на март, когато бяха спрени полетите и затоворени границите, броят на нощувките намалява с 47.5%, като за периода януари - юли 2020 г. са регистрирани над 90 000 нощувки на българи, отчетоха от Туристическия борд на Германия.

Източник: mediapool.bg