През май 2020г. на площадката на Руския културно-информационен център в

...
През май 2020г. на площадката на Руския културно-информационен център в
Коментари Харесай

Втория Международен фестивал за детско и младежко научнотехническо творчество "От винта!" в РКИЦ

През май 2020г. на площадката на Руския културно-информационен център в София ще се организира Втория Международен фестивал за детско и младежко научнотехническо творчество " От винта! " в границите на взаимната активност на Междуправителствената руско-българска комисия.

На 5-6 март президентът на Фонда за всестранно развиване на децата и младежите " ОТ ВИНТА " Виктория Соболева ще посети България за осъществяване на договаряния в границите на подготовката на Втория интернационален фестивал за научно-техническо творчество на децата и младежите в София. Фестивалът се организира под егидата на Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация в партньорство с Московския държавен технологически университет „ Н.Е. Бауман “.

По време на визитата са запланирани срещи с ръководителя на фондация " Устойчиво развиване за България " Станка Шопова, с представители на Българската академия на науките, на Министерството на образованието и науката на България, ЮНЕСКО и Българския аерокосмически конгрес, на Младежката асамблея на народите от Евразия.

Сътрудничеството на Фонда и българските сътрудници стана допустимо в границите на настоящата Междуправителствена българо-руска комисия по икономическо и научнотехническо съдействие под председателството на министъра на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров и министъра на енергетиката на Република България Теменужка Петкова.

За първи път Фестивалът се организира в София през 2018 година. Тогава на площадките на мероприятието своите иновационни инженерни разработки показаха над 100 участника от Русия и България, а интерактивната експозиция и повече от 70-те мероприятия от научно-образователния блок на Фестивала посетиха над шест хиляди души.

Актуалните способи на презентация на плановете с привличане на посетителя без значение от възрастта му в софтуерния развой, демонстрираха нуждата от проява на научно-техническите практики освен за младите експерти, само че и за необятната публика.

За първи път в София бе проведена информационна площадка за обмяна на практики с водачите от промишлените браншове, учени, публични и политически дейци, а това откри необятни благоприятни условия за българските експерти освен за обмяна на интернационален опит, само че и с цел да бъдат демонстрирани достиженията им на сънародниците.

" Фестивалът в София презентира неповторима витрина от разработки и иновационни практики на младежта от разнообразни страни в региона на индустрията, науката и инженерното творчество. Технологичното взаимоотношение на младите разработчици основава площадка за обмяна на научни достижения и се намира отвън политиката, - разяснява Виктория Соболева, - ние ще предоставим опцията на най-широка публика от доста страни по света да види настоящи решения за технологиите на бъдещето ".

Според резултатите от договарянията на 6 март в 11.00 в зала 304 на Руския културно- информативен център ще се организира конференция за представителите на съветските и интернационалните средства за всеобща информация, в хода на която Виктория Соболева ще отговори на публицистите на всички интересуващи ги въпроси.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР