През май 2017-а година Иванка завела за последно децата си

...
През май 2017-а година Иванка завела за последно децата си
Коментари Харесай

С какво тези невинни дечица заслужиха злочестата си съдба?

През май 2017-а година Иванка завела за последно децата си - Стефан и Габриела, при персоналния доктор и от този момент нищо. Това описа шефът на "Социално подкрепяне " Надя Танева във връзка шокиращия случай с двете 3-годишни близначета от Пловдив, съобщи репортер на Plovdiv24.bg. 
"Оттогава тя не поддържа и контакт със фамилията си ", разясни Танева. 
По данни на експертите от УМБАЛ "Свети Георги ", където се лекуват дечицата, момичето - въпреки и постепенно, усъвършенства своето състояние и идната седмица може да бъде изписано, след което ще бъде признато в детска клиника, с цел да продължи с възобновяване си. Момченцето, обаче, към момента е дълбока кома и данните за него не се трансформират. 
Решението къде ще бъдат настанени малчуганите - дали в приемно семейство, или в център от фамилен вид с непрекъсната здравна грижа, ще се вземе на база мнение на лекарите за положението им и това кое е най-хубавото за тях. Но все още те изрично няма по какъв начин да бъдат върнати на майката, въпреки Иванка да не губи майчинските си права.
Бабата на децата по бащина линия към този момент е заявила, че желае да гледа децата. 
"Бабата е остана шокирана и уплашена от положението на близначетата ", описа Танева.  "Момичето не може да върви, да приказва, мускулите са атрофирали, нужна е сериозна рехабилитация. Тежи 9 кг, което е присъщото тегло за 6-месечно бебе. Тези деца нямат увреждане, физическото им положение не е в резултат на такова, само че може да докара до увреждане и с цялата ни опция ще се постараем тези дефецити да бъдат покрити ", съобщи тя.
Бабата разказала още, че се е грижила за близначетата до 2-та им година, децата й гостували в Стамболийски (където дамата живее и към момента работи), пращала е пари на майка им и даже има документи, с което може да потвърди този факт. Отделно бащата (синът й) също е изпращал средства на фамилията си. В един миг обаче Иванка прекъснала всяка връзка със свекървата си, не й подвига телефона, не й отваря вратата.
Защо и какво тъкмо е довело до разрива, занапред ще се обяснява. Ясно е обаче, че близначетата, родени през декември 2014-та година, са били мечтани и припознати от бащата. Той и Иванка живеели на фамилни начала 10 години и в един миг решили, че е време да станат родители. Но след раждането почнали фамилните разногласия. 
Социалните се пробват настоятелно да се свържат с мъжа, който работи в строителството в Германия, все още без триумф. Без триумф са и опитите им да се срещнат с майката, която персонално да изясни цялата обстановка, защото цялата информация, с която разполагат е по разкази на свекървата, както и съседи на Иванка. 
По думите на едни от дома на фамилията се чували чести кавги, други настояват, че познават майката, трети в никакъв случай не са я виждали, имало съседи, които са я засичали с цялостни пазарски торби, други споделят, че са я виждали да разхождат близнаците, само че още когато децата били бебета. 
Дали е имало кавги, какви са тези кавги, има ли информация в полицията за фамилните им драми, занапред ще се обяснява, разяснява Надя Танева. Тя обаче бе безапелационна, че до края на деня ще създадат всичко допустимо да се видят с майката. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР