През март тази година се навършиха 65 години от рождението

...
През март тази година се навършиха 65 години от рождението
Коментари Харесай

20 забавни цитата от Дъглас Адамс

През март тази година се навършиха 65 години от рождението на Дъглас Ноел Адамс, обичаният на доста от нас публицист фантазьор и хуморист, написа Obekti.bg.

Кой не е чел „ Пътеводител на галактическия стопаджия “? Едно от най-великите творби на научната фантастика (и не само), писани изобщо. Ако към момента не сте имали взимане-даване с тази книга на Дъглас Адамс, предлагаме ви да видите едни от най-култовите цитати от нея, както и други творби на незабравимия създател, който през днешния ден щеше да навърши 64 години.

Из „ Пътеводител на галактическия стопаджия “:

•    Тази планета има — или по-точно имаше един проблем: съвсем всички хора, живеещи на нея, през по-голямата част от живота си се усещаха нещастни. Много бяха предложенията за решаването на този проблем, само че множеството се отнасяха до придвижването на едни дребни зелени парченца хартия. И това е доста необичайно, тъй като, общо взето, тези дребни зелени парченца хартия напълно не бяха нещастни.

•    Мнозина изказваха мнението, че поначало човечеството е позволило огромна неточност, като е слязло от дърветата. А някои твърдяха, че даже и крачката към дърветата е била неправилна и че въобще не е трябвало да напущат океаните.

•    — Искам да ви изясня някои обстоятелства. Имате ли визия какъв брой ще пострада оня булдозер и какви ще бъдат следствията за него, в случай че наредя да мине право през вас?
     — Какви? — попита Артър.
    — Съвсем никакви — отвърна мистър Просър.

•    Времето е фантазия — сподели той. — А времето за обяд — двойно по-голяма. — Форд Префект
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР