През март Саудитска Арабия ще стане домакин на първата в

...
През март Саудитска Арабия ще стане домакин на първата в
Коментари Харесай

Саудитска Арабия организира първата в историята Арабска седмица на модата


През март Саудитска Арабия ще стане хазаин на първата в историята Арабска седмица на модата, поставяйки завършек на траялите десетилетия наред драконови ограничения и забрани върху свободата на изложение в страната. Арабският фешън съвет, който дава отговор за организацията на събитието, удостовери новината и разгласи, че революционната седмица на модата ще се организира в столицата Рияд сред 26 и 31-ви март и даже към този момент има планувано второ издание през октомври.

"Първата Арабска седмица на модата в Рияд ще бъде освен това от събитие от международна класа. То е катализатор, посредством който имаме вяра, че стилният бранш ще поведе други стопански браншове като туризма, гостоприемството, пътуването и търговията", съобщи принцеса Нура бинт Файсал ал Сауд - почетен президент на съвета.

Това е следващата позитивна смяна, въведена от престолонаследника Мохамед бин Салман - могъщия правоприемник на саудитския престол, който управлява акцията за реформиране на петролната взаимозависимост на страната, разширението на частния бранш и овластяването на дамите.

Само за няколко месеца той вкара нови закони, с които промени вечно живота на дамите в мощно консервативната страна. Така те получиха правото да карат, да участват дружно със фамилиите си на футболни мачове, да работят в заведения за хранене и кафенета, а неотдавна и да стартират личен бизнес без единодушието на брачен партньор или родственик мъж.

От декември бе дадена и известна независимост на изкуството и развлеченията с откриването отначало на киносалоните в страната. Привържениците на твърдата политика, които считат кината за "заплаха за културната и религиозна идентичност", бяха в основата на слагането им отвън закона през 80-те години. През декември обаче техният глас беше заглъхнал и беше даден подтик на либерализацията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР