През март на фона на новините за разпространението на коронавируса

...
През март на фона на новините за разпространението на коронавируса
Коментари Харесай

Анализатори: Руснаците се запасиха с продукти за четири месеца

През март на фона на новините за разпространяването на ковид и отслабването на рублата руснаците се запасиха с артикули за съвсем четири месеца, оповестява комерсиалната компания X5 Retail Group (управлява веригите магазини " Пятерочка ", " Перекресток " и " Карусель " ).Търговската мрежа на X5 се посещават всекидневно от 15 милиона души.

Експертите изследваха данните за финансовите и тези за поръчките на трите вериги, както и данни от стратегии за преданост, които обгръщат повече от 40 милиона клиенти и 4,6 милиарда касови бележки годишно, написа vesti.ru.

" От 9 до 22 март повече от 50% от купувачите са създали покупки за бъдещето от стеснен подбор от най-голям клас дълготрайни артикули... ", означават от компанията.

Тези артикули ще са задоволителни за прекарването на междинното съветско семейство за 108 дни.

Очертана е група артикули с най-голямо търсене, чиито продажби от 9 до 22 март са неведнъж по-високи от нормалните размери. И по този начин: търсенето на месни консерви е повишено 38 пъти, замразените храни - 30 пъти, зеленчуците - 29 пъти, на зърнените артикули - 25,5 пъти, на захар - 24,6 пъти, на сол - 19,7 пъти.

В листата на хората, които са създали най-значимите ресурси от хранителни артикули, се оказват пенсионерите. Тази обстановка се следи в множеството райони. " Най-често купуваха консерви, зърнени храни, макаронени произведения, растително масло, сол и тоалетна хартия. Напазаруваните размери от тези артикули ще стигнат на едно семейство за 126 дни ", изясняват от X5.
Пикът на покупките беше доближат на 17 март, а към този момент в сряда, 18 март, търсенето стартира да понижава, в това число за трайни зърнени артикули и консерви.

При поддържане на настоящето равнище на търсене и неналичието на нови значими събития, увеличените покупки ще продължат още няколко дни, след което търсенето ще стартира да се намалява. Броят на потребителите, които идват да попълнят " застрахователния си хранителен фонд ", бързо понижава, заключават от X5 Retail Group. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР