През март клиентите на EVN Топлофикация в Пловдив ще получат

...
През март клиентите на EVN Топлофикация в Пловдив ще получат
Коментари Харесай

EVN Топлофикация съветва клиентите си как могат да индивидуализират ползването на централно отопление и топла вода


През март клиентите на EVN Топлофикация в Пловдив ще получат информация за преимуществата от преустрояване на отвесна сградна апаратура в нова от водоравен вид. При отвесните сградни съоръжения тръбите минават от избите до последния етаж през всички етажи и стаи, ситуирани една под друга. Това са най-вече многофамилни жилищни здания, строени до 1990 година

При хоризонталните сградни съоръжения има единствено един отвесен щранг, който минава през обща част на всеки етаж (например може да бъде в сервизно помещение или стълбищна площадка). От този щранг излизат самостоятелни разклонения към всеки апартамент. На входа на жилището се инсталира апарат за самостоятелно премерване на топлинната сила (индивидуален топломер). Хоризонталната сградна апаратура отстранява отвесните щрангове от жилищата.

 F31094

Какви преимущества дава хоризонталната отоплителна апаратура на клиентите?
- отпадат отвесните щрангове за отопление от жилищата
- самостоятелно отчитане на потреблението посредством един апарат (индивидуален топломер), който се инсталира до входа на жилището
- отпадат разпределителните устройства (ИРУ) от всеки нагревател
- понижават се разноските за сила за сградна апаратура до незначителни
- без изравнителни сметки
- без влизане в парцела за отчитане
- отстрани се опцията за обири на топлинна сила
- нова и надеждна отоплителната апаратура в постройката с по-дълъг живот
- жилищата, които не желаят да употребяват услугата, могат да не се включат.

EVN Топлофикация реконструира отвесна сградна апаратура в хоризонтална в 7-етажна постройка в гр. Пловдив през 2015 година С това междинният разход за сила за сградна апаратура след 3 отоплителни сезона се понижи с внушителните 85%.

Преустройство на вътрешната отвесна апаратура е подобаваща и за здания, в които е в предишното е било прекратено централното топлоснабдяване. По този метод клиентите в тях могат още веднъж да употребяват удобствата на централното отопление, само че към този момент посредством монтаж на нова, хоризонтална апаратура.

При интерес от дадена постройка EVN Топлофикация прави изследване и безвъзмезден оглед. Дружеството предлага опция за разсрочено заплащане на дейностите по преустрояване: в общите елементи и вътре в жилището. Услугата се предлага за топлофицирани здания в Пловдив.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР