През март и април, когато ваксинациите срещу COVID-19 започнаха да

...
През март и април, когато ваксинациите срещу COVID-19 започнаха да
Коментари Харесай

Новата уязвима група към COVID-19 са децата и юношите

През март и април, когато имунизациите против COVID-19 започнаха да стават по-масови, и да спомогнат за това надалеч по-малко възрастни хора да влязат в болница поради вируса, са одобрявани от ден на ден и повече деца сред 12 и 17 години, съгласно информация от здравното министерство на Съединени американски щати, на база на данни от лечебните заведения на 14 страни. Много от тях са били съществено заболели – към една трета от децата в тази възрастова група, които са били в болница за COVID-19 тази година, са били настанени в интензивно поделение, демонстрира нов отчет от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати. За благополучие, през това време няма смъртни случаи.

Рискът от съществено развиване на болестта и потребност от хоспитализация от COVID-19 нараства с възрастта, само че децата и младежите стартират да стават съществена група, в която се записват случаи на вируса, защото огромна част от тях към момента не са имунизирани – съществуващите сега ваксини едвам неотдавна бяха предложени за използване на младежи, само че към момента няма съществени обществени претекстове или тласъци за имунизиране на юношите, с изключение на здравните и морални такива. Хоспитализациите от ковид в тази възрастова група като цяло са били към 2,5 до 3 пъти повече от тези от грип през последните три сезона на грипа. Новите данни акцентират значимостта на имунизирането на подрастващите, съобщи шефът на CDC. Към момента утвърдените ваксини са позволени за лица на възраст над 12 години.

Докладът на CDC преглежда данни от мрежа от здравни центрове в 14 страни. Установено е, че 204 юноши са приети в болница за COVID-19 сред 1 януари и 31 март 2021 година От тази група 64 са признати в интензивно поделение, а 10 са сложени на командно дишане. Около две трети са имали хронични медицински болести, само че към 30% не са, което демонстрира, че здравите деца към момента могат да се разболеят съществено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР