През март 2023 г. администрацията на Байдън публикува нова стратегия

...
През март 2023 г. администрацията на Байдън публикува нова стратегия
Коментари Харесай

В близко бъдеще трябва да се очаква мощна вълна на кибератаки срещу Русия. Каскадният ефект

През март 2023 година администрацията на Байдън разгласява нова тактика за киберсигурност на Съединени американски щати.

Врагът е ясно обозначен: „ Правителствата на Китай, Русия, Иран, Северна Корея и други автократични страни... нападателно употребяват усъвършенствани кибер благоприятни условия за реализиране на цели, които опонират на нашите ползи и общоприетите интернационалните правила. Тяхното неразумно неуважение на върховенството на закона и човешките права в киберпространството заплашва националната сигурност и икономическия разцвет на Съединени американски щати. "

Открито се приказва, че ще се правят подривни действия против гореспоменатите четири страни, че Съединени американски щати ще изградят „ мрежа от мрежи “ за реализиране на ситуационна информираност и основаване на условия за синхронизиране на дейностите, в това число увеличение на скоростта на произвеждане и продан на разследваща информация.

В същото време самодейностите на Русия и Китай за определяне на ясни и разбираеми правила за ръководство на световното киберпространство към момента се пренебрегват от Вашингтон.

Емили Хардинг от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания отбелязва: „ Правителството е решено да почисти личната си къща... Службата на шефа на националната киберсигурност и нейните сътрудници би трябвало да ускорят положителната работа, която към този момент са свършили, като работят с водачи в промишлеността. "

Появата на тази тактика беше предшествана от годишния отчет на американската разследваща общественост, оповестен през февруари 2023 година Цитираме извадки от отчета:

„ Китай е може би най-разпространената, дейна и продължаваща опасност за кибершпионаж за мрежите на обществения и частния бранш на Съединени американски щати сега. “

„ Нарастващият опит на Иран и желанието му да организира нападателни кибер интервенции го трансформират в сериозна опасност за сигурността на мрежите и данните на Съединените щати и съдружниците "...

„ Киберпрограмата на Северна Корея е комплицирана и гъвкава опасност от шпионаж, киберпрестъпления и офанзиви... Пхенян евентуално има опити да аргументи краткотрайни, лимитирани спирания на работата на някои сериозни инфраструктурни мрежи и да наруши бизнес мрежите в Съединените щати. “

В него също по този начин се показва, че „ употребата на поверителни данни на американски жители и противозаконното потребление на технологии, в това число търговски шпионски програмен продукт и технологии за наблюдаване, евентуално ще продължат да заплашват ползите на Съединени американски щати “.

Невъзможно е да не споменем редица изявления и отчети, които се появиха през февруари 2023 година по отношение на военните интервенции в Украйна; доста от тях са за хакерски атаки. Редица ИТ компании също разгласиха своите отчети до този миг. Гугъл написа за хакери, свързани с съветското държавно управление. Компанията " Графика " приказва за операции на обществените мрежи Фейсбук и Instagram, които се правят от съветски медии, свързани с страната.

Същото откриваме и със структурата на Алианса за отбрана на демокрациите. Този отчет също по този начин се базира на ролята на Китай в разпространяването на „ прокремълски разкази “. Забранения в Русия, Атлантическият съвет*, който е мозъчният концерн на НАТО, издаде сходен отчет, който в този момент е необятно представен.

Верижната реакция на публикации и връзки една към друга като авторитетни източници основава каскаден резултат.

Трябва да се обърне внимание на бюджета на Министерството на защитата на Съединени американски щати за 2024 година Той включва настояването на US Cyber Command за първи път. 332,6 милиона $ са поискани за интервенции и поддръжка на централата, 129 милиона $ за доставки и 1,1 милиарда $ за проучвания, развиване и тестване.

Като цяло Министерството на защитата на Съединени американски щати чака да отдели 13,5 милиарда $ за действия в киберпространството през фискалната 2024 година. Преди време тази цифра беше 600 милиона $. Разходите на Пентагона за действия в киберпространството са се нараснали над 20 пъти.

За провеждането на кибероперации имат свои структурни звена в армията, авиацията, флота и морската пехота (навсякъде със личен бюджет), като индикаторите сочат, че най-голямо внимание ще бъде обърнато на кибероперациите от армията на Съединени американски щати в близко бъдеще. Само броят на профилираните екипи ще бъде повишен от 142 на 147.

Сравнявайки тези данни, можем да заключим, че в доста близко бъдеще би трябвало да се чака взривен скок на хакерските атаки против Русия, както и против Китай, Иран и Северна Корея.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР