През март 2016 г. Tesla представи Model 3 пред обществеността.

...
През март 2016 г. Tesla представи Model 3 пред обществеността.
Коментари Харесай

С Model 3 Tesla ускори продажбите на електромобили

През март 2016 година Tesla показа Model 3 пред обществеността. Днес съвсем 3 години по-късно компанията извършва обещанието си да предлага базовата му версия за $35 000. През 2016 година Илън Мъск сподели, че потребителите „ няма да имат опция да си купят по-добра кола за $35 000 “ и че това ще е една от най-безопасните коли на света. И въпреки че първото изказване е много противоречиво и е въпрос на персонален усет и желания, второто бе подкрепено от тестванията за сигурност на американската организация NHTSA, на които Model 3 се показа извънредно добре.

За да успее да смъкна базовата цена на Model 3 до $35 000 и да реализира междинната цена с 6% на всички останали модели, Tesla затвори множеството си магазини и мина напълно към модела на онлайн продажбите. За да компенсира неналичието на благоприятни условия за тестово шофиране, която е присъща за онлайн разпространяването, Tesla вкара и нова политика за връщане, която разрешава на всеки клиент да върне новозакупената си кола в границите на 7 дни или 1000 благи, като възвръща цялостната сума.
 Infographic: Tesla Model 3 Boosts Electric Cars Sales | Statista You will find more infographics at Statista

Като се има поради какъв брой добре се продава Tesla Model 3 при сегашни (често доста по-високи) цени, ще бъде забавно да забележим какво ще стане при стартова цена Щатски долар 35 000 на електрическа кола, която към този момент е най-популярна в Съединените щати. През 2018 година Tesla продаде близо 140 000 броя Model 3 в Съединени американски щати, което значи, че първата всеобща кола на Tesla е генерирала 39% от всички продажби на електрически коли.

Освен положителната цена, Model 3 e един от електрическите автомобили с максимален пробег. Всеки, който търси кола с електрическо задвижване, най-важният въпрос е какво разстояние ще измине с едно зареждане. В взаимозависимост от модела, колите покриват най-различни дистанции, преди да имат потребност от зареждаща станция. Според неотдавнашно съпоставяне на уеб страницата Utopia, Tesla е „ окупирала “ първите 3 места във връзка с пробега. Tesla Model S ще ви води най-далече, изминавайки до 600 км с едно зареждане на батерията. На четвтърто място е Opel Ampera, с пробег 520 км. Разстоянията са съгласно спецификациите на производителите, като те са измерени в лабораторни условия, тъй че използването в действителни условия варира в необятни граници според от пътните условия, метода на шофиране.
 Infographic: The Electric Cars That Will Get You the Furthest | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР