През лят​ото най-лесно се настива. Случва се и в колата,

...
През лят​ото най-лесно се настива. Случва се и в колата,
Коментари Харесай

Изпитано: Ето как да преборим лятната настинка

През лят​ото най-лесно се настива. Случва се и в колата, когато пътуваме на отворен прозорец, и у дома - поради течението или климатика. Настинката в горещите месеци е извънредно досадна, тъй като медикаментите нормално водят до в допълнение натоварване за организма.

За да преборите по-лесно настинката, можете да употребявате и це­лебните свойства на билките, някои подправки и пресни плодове и зеленчуци.

При първите признаци на простуда - хрема и болежка в гърлото - ведна­га направете инхалация с антисептично етерич­но масло - от евкалипт, мащерка или бор. Напълнете огромен съд с гореща вода, прибавете в него няколко капки ете­рично масло или 4-5 листенца евкалипт. Покрий­те главата си с пешкир и дишайте парата към 10 минути. Ако носът ви те­че, в съда за инхалация изцедете лимонен сок -той чудесно прочиства носните кухини. Ако се разболеете по време на пътешестване, намокрете с етерично масло салфет­ка и от време на време вдиш­вайте целебния мирис. Когато се приберете у дома, вземете топла вана. Добавете във во­дата по 5 капки масло от лайка и лавандула. Пре­ди лягане разтрийте гър­лото си, шията и гърдите със примес от ментолово масло и зехтин.

Ако въпреки всичко настинката ви е победила, продъл­жавайте битката. Пийте доста течности, изключително в случай че сте с температура. Напитката би трябвало да е топла, само че не гореща. Уви - обичаните си чай и кафе ще би трябвало да заб­равите - те задълбоча­ват обезводняването. Затова плодовите и билковите чайове, соко­вете чудесно утоляват жаждата и доставят на организма потребни ве­щества.

Измъчва ли ви кашлица?

Пригответе омекотява­ща гърлото напитка. На литър вряла вода - поло­вин лимон, щипка джинджифил и 3 чаени лъжички мед. Прецеде­те, оставете да се охлади и пийте на огромни глътки. Наблегнете на меда, изключително на липо­вия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР