През лятото вероятно предпочитаме да потичаме в прохладния парк, отколкото

...
През лятото вероятно предпочитаме да потичаме в прохладния парк, отколкото
Коментари Харесай

Защо да предпочетем тренировките на открито

През лятото евентуално избираме да потичаме в прохладния парк, в сравнение с да се потим в задушната фитнес зала. Но даже и температурите да не са толкоз приятни за спортни занимания навън, още веднъж е добре да предпочетем.

Въпреки че не можем да се възползваме от разнообразието от уреди, които има в залата, тренировките на открито ни дават един различен огромен плюс, който несъмнено не е за подценяване.

Според проучване на психолози, спортните занимания навън се оправят доста по-добре със задачата да понижат равнищата на стрес . Планинското колоездене и тичането измежду природата имат доста по-голям позитивен резултат върху психологичното ни здраве.
 Снимка 439362

Нивата на стрес и възприятието за безпокойствие са доста по-ниски при хората, които вършат даже лек джогинг на открито , в сравнение с при тези, които упражняват крепко във фитнеса, демонстрират резултатите от опит, в който са взели участие над 100 индивида.

Основна заслуга за този резултат има комбинацията на физическа активност с естествени пейзажи. Когато се движим и в близост няма здания и натоварени пътища, сигурно ще се усещаме по-добре, написа Daily Mail.
 Снимка 334696

Ако нямаме опцията постоянно да спортуваме навън, психолозите предлагат да се спрем на фитнес зала с аспект към планина, парк или гора и такава, която обезпечава по-спокойна конюнктура. Подобни има от ден на ден и повече.
 Груповите спортове, самостоятелните тренировки и какво да изберем по отношение на характера си
Спортът, който ни пасва най-добре

Как да създадем значимия избор

А измежду заниманията на закрито оптимален резултат върху равнищата на стрес оказва плуването. То ги редуцира с към 11%. За съпоставяне обаче, процентът при бягане на открито е цели 27.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР