През лятото слънцето и водата в морето или в басейна

...
През лятото слънцето и водата в морето или в басейна
Коментари Харесай

Кокосово масло спира косопада и връща силата на косата

През лятото слънцето и водата в морето или в басейна изтощават косата

Тя губи блясъка си, стартира интензивно да пада. Маските с кокосово масло ще ви оказват помощ да поправите вредите.

Въпреки че е мазно, то се измива елементарно, не утежнява косъма и не слепва прическата. Затова е уместно за всеки вид коса, освен за суха.

Лекува доста добре скалпа , има антибакрериално деяние, а антиоксидантните му свойства възвръщат клетките и на кожата, и на косъма. При постоянното му потребление косата ще стане по-еластична, жива и блестяща.

Маслото от кокос подтиква растежа, оправя се с несъразмерното рухване на косата, подхранва и хидратира, защищава от въздействието на външните фактори, подтиква възобновяване след боядисване. Използва се и при изправяне на косата.

Маските на основа на кокосовото масло се подготвят елементарно в домашни условия

Алергичните реакции са редки, само че въпреки всичко направете тест. Нанесете малко масло на китката и в случай че до 2 часа не се появи обрив или зачервяване, няма проблем да го ползвате.

За ускорение на растежа смесете 3 с.л. кокосово масло, 1 белтък и 4 ч.л. мед . Загрейте леко на водна баня и разпределете отмерено по косата. Сложете шапка за баня и увийте с забрадка. След час измийте с топла вода и нормалния си шампоан. Накрая изплакнете с вода, подкиселена с лимон.

За повече размер и искра смесете 2 с.л. кокосово масло и 1 с.л. сметана с оптималната масленост. Разнесете по косата и затоплете за половин час. Измийте с шампоан, след това изплакнете с вода и бира в съответствие 1:1.

Ще възстановите повредената коса със примес от 4 ч.л. кокосово масло, 2 жълтъка и сока на половин лимон. Разбъркайте доста добре до приемане на гъста пяна. Втрийте първо в корените, по-късно разнесете по цялата дължина на косата. Измийте след 30 минути с подхранващ шампоан и изплакнете с подкиселена вода.

Ако косата ви е мощно пресушена, смесете 2 с.л. кокосово масло, по 1 ч.л. глицерин и оцет, 1 яйце. Дръжте маската 1 час и измийте с шампоан.

Може да комбинирате и козметична глина с кокосово масло. Смесете го с бяла, синя или алена. Разредете с малко билкова запарка до приемане на гъста каша. Дръжте маската 1 час.

Не забравяйте, че всички козметични процедури имат резултат, в случай че ги вършиме постоянно. Използвайте маските с кокосово масло един път в седмицата най-малко 2 месеца.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР