През лятото се случиха някои изключително тежки престъпления, едното от

...
През лятото се случиха някои изключително тежки престъпления, едното от
Коментари Харесай

БСП внесе закон за премахване на съкратеното съдебно производство при тежки престъпления

През лятото се случиха някои извънредно тежки закононарушения, едното от които завърши със гибелта на дете. Чувството за безотговорност и за неправда у хората е голямо. Това сподели пред публицисти ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на Novini.bg

Много политици и съвсем всички партии през лятото говорихме по този случай, наддаваше се за санкции, само че това останаха единствено думи, без действителни дейности. Смятаме, че е време да спрем единствено с говоренето и да присъпим към съответни ограничения. Ето за какво през вчерашния ден подписахме и внесохме закон, в който предлагаме да няма кратко произвеждане, да няма понижаване на присъдата от доживотна без право на подмяна при положение на закононарушения, които водят до тежки телесни повреди или гибел, разгласи Нинова.

Апелирам към сътрудниците от другите парламентарни групи и водачи на партии – на следващия ден започваме работа, дано това да е един от първите закони, които да гледаме. Много е значима спешността на този закон, поради справедливостта и наказването на такива хора, само че е доста значимо, в случай че го приемем по-бързо, той да може да се приложи за случаите в Сотиря, с цел да не стане като случая с убийството на журналистката в Русе, където към този момент е късно, защото имаме присъда при кратко правосъдно произоводство. Затова нястоваме за бързо гледане, бързо приемане на две четени, в случай че би трябвало и със съкратени периоди сред първо и второ четене, зада може да влезе в действие законът и да се приложи за тези случаи, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР