През лятото сърцатият полузащитник Васил Панайотов напусна Левски. Халфът на

...
През лятото сърцатият полузащитник Васил Панайотов напусна Левски. Халфът на
Коментари Харесай

Васил Панайотов пред ТОПСПОРТ: Оценката на феновете на Левски е най-важна, Черно море победи най-добрия отбор в България

През лятото сърцатият полузащитник Васил Панайотов напусна Левски. Халфът на получи предложение за нов контракт на " Герена " и мина в Черно море. В последните седмици " моряците " на два пъти победиха " сините ". Първо за Купата на България след осъществяване на дузпи, а по-късно и за състезание.

ТОПСПОРТ се свърза с 28-годишният състезател, който разкри какъв брой значим бе триумфът над столичани в събота, за какво избра да продължи кариерата си на " Тича " и афектиран ли е на някого на " Герена ".

Постигнахте значима победа над Левски. Колко сложна бе тя?

- Изключително сложна. Играхме против най-хубавия тим сега в България. Левски практикува най-хубав футбол. Мисля, че бяхме по-концентрирани и използвахме своя късмет и стигнахме до тази значима победа.

Къде Черно море беше по-добър от Левски в този мач?

- В концентрацията. Влязохме по-концентрирани през цялото време на мача. Запазихме я от самото начало. Левски позволи неточности, а ние успяхме да се възползваме от една от тях и отбелязахме надвит гол.

 Снимка 389143
Източник:

От началото на сезона показвате неуверена игра в защита, само че в този мач бяхте съвършени. Още повече, че минути преди началото на дуела се наложи насилствена промяна на Юго Кононго....

- Най-позитивното в този мач е играта ни в отбрана. От началото на сезона позволяваме прекомерно доста голове и може би това е и една от аргументите да спечелим мача. Когато не допускаш попадение е по-лесно да победиш. С чиста мрежа е по-лесно да спечелиш. Радващо е, че успяхме да го създадем против Левски. Това е работа на целия тим. С работа и труд ще го реализираме и в другите мачове.

Може ли тази победа против най-хубавия тим в България, както самичък се изрази, да увеличи упоритостите на Черно море и да погледнете към място в Лига Европа?

- На първо място би трябвало да реализираме неизменност. Върху това работим и за това си приказваме в съблекалнята. На първо време задачата е Топ 6. Сега успяхме да победим един от водачите в нашето състезание. Дано да вземем тази инерция, да демонстрираме по-добри игри и да продължим да мечтаем.

 Черно море загуби от Черноморец (Балчик) в контрола
Черно море загуби от Черноморец (Балчик) в контрола

Илиан Илиев даде късмет на шестима юноши на " моряците "

Какво беше възприятието да се изправиш против тима на сърцето си?

- Като много необичайно го дефинирам. Дори не мога тъкмо да го дефинира. Но пък съм експерт и би трябвало да пазя цветовете на тима, в който съм сега. Странно е да се изправиш против този тим.

На какво отдаваш редуването на мощни и слаби мачове на Черно море от началото на сезона?

- Не мога да кажа тъкмо. Може би ние футболистите би трябвало да погледнем себе си и да потърсим повода в себе си. На подготовка да демонстрираме по-голяма трудолюбивост, да ме по-концентрирани по време на мачовете и по-голямо самочувствие. Мисля, че когато демонстрираме по-голямо самочувствие, нещата ще се получават.

 Снимка 389145
Източник:

Вече елиминирахте един мощен противник за Купата в лицето на Левски, само че в този момент ви чака различен - Ботев (Пловдив). Има ли Черно море упоритости за продобиване на шампионата?

- Със сигурност. Успяхме към този момент да отстраняваме и един от най-силните противници. Мисля, че жребият е равносилен. Те са с леко преимущество, тъй като играят на своя стадион. Ние би трябвало да покажем нашата игра. Мачът обаче е много надалеч, ще имаме и предварителен развой. Мислим и за Купата. Защо не?

През лятото имаше интерес към теб и от други тимове. Защо избра Черно море?

- Видях едно отношение от клуба и се почувствах мечтан. Отношение получих предвид на това, че изчаквах за чужбина, хората ме схванаха. От самото начало Илиан Илиев се свърза с мен и ме пожела в тима си. Поради тази причина избрах Черно море.

От известно време към този момент работиш с Илиан Илиев. Какви са усещанията ти от него?

- Щастлив съм, че мога да работя с Илиан Илиев. Всеки ден узнавам по нещо ново от него. Той е огромно име измежду треньорите, освен в България. Радвам се, че мога да се изучавам от него.

 Васил Панайотов: Няма пред кого да се потвърждавам, би трябвало да заслужа мястото си в Черно море
Васил Панайотов: Няма пред кого да се потвърждавам, би трябвало да заслужа мястото си в Черно море

" Спечелихме значими три точки "

Доволен ли си от изискванията, които управлението на Черно море дава на играчите? Как се чувстваш във Варна?

- Чувствам се чудесно. Бях признат доста добре и доста топло. Условията, които предлага тимът на Черно море са извънредно положителни. Мисля, че това е един от тимовете, които предлага най-хубавите условия в България. Това се демонстрира и с постоянството на тима в българското състезание към този момент толкоз доста години.

Съжаляваш ли, че изгуби време през лятото, с цел да чакаш предложение за нов контракт от Левски?

- Не мисля, че би трябвало да скърбя. Може би чисто футболно. Загубих много време без тренировки. Сам е мъчно да се подготвятваш. Аз виждам напред, положителен съм. Така е трябвало да стане. Сега упражнявам, всеки ден давам най-хубавото от себе си и желая да се развъртвам.

Обиден ли си на някой от шефовете в Левски?

- Не мога да съм афектиран. Аз съм над нещата. Позитивен човек съм. Получих доста. Опитах се да дам доста в Левски. Така е било писано да се случи. Гледам напред.

 Снимка 358546
Източник:

Наясно ли си с повода, заради която не получи предложение за нов контракт?

- Не ми е било казано заради каква причина от клуба не пожелаха да удължат контракта ми. Просто ми бе обявено, че няма да се разчита на мен. Аз поздравих моите съотборници, с всички си взех сбогом и виждам напред.

След края на сезона имаше една среща сред теб, сътрудника ти и Красимир Иванов. Може ли да разкриеш какво обсъждахте на нея?

- Тогава се говореше, че ще ми бъде препоръчан контракт. Ръководството трябваше да реши по какъв начин тъкмо да се случи това нещо. Вече беше приключил сезона. Ние изчакахме, само че това не се случи.


" Синьо " сърце

Левски има потребност от Васил Панайотов

С играта си заслужи място в сърцата на почитателите на Левски, бързо се трансформира в техен любим...

- Това е най-радващото за мен. Любовта на почитателите е най-показателна. Футболът е изработен за хората, които идват на стадиона. Когато те ти дават такава оценка, може би приключил работата си.

Какво научи за една година в Левски? Каква оценка би си дал?

- Като оценка, бих споделил, че демонстрирах едно положително равнище. Но, може да се желае и доста повече. Самият тим го изисква. Като тим не показхме най-хубавото, тъй като не успяхме да спечелим нищо. Годината бе разочароваща. Аз се веселя, че бях в Левски.

Какво се обърка във финала за Купата на България против Славия?

- Мисля, че просто нямахме шанс за голямо страдание на всички. След това се стигна до едни дузпи, които са лотария. Късметът ни изигра неприятна в този момент. Не би трябвало да търсим оправдания. Може би трябваше да създадем нещо по-специално, с цел да спечелим.

 Снимка 389153
Източник:

В началото на престоя си Делио Роси бе харесван от множеството почитатели, по-късно нещата се обърнаха. Ти научи ли нещо от него?

- Мисля, че съм научил. В някои аспекти той разви моята игра и качествата ми. Радвам се, че работих с такова име като Делио Роси. От друга страна резултатите демонстрират, че не сме се справили добре като тим.

Бързо съумя да си спечелиш титулярно място в Черно море. Мислиш ли за националния тим? Какви са персоналните ти цели?

- Искам да демонстрирам по-добри игри. В нашия тим няма титуляри. Всеки един може да играе, тъй като сме много равностойни като качества. Разбира се, че бленувам за националния тим. Работя, трудя се. Ако някой ме забележи, на драго сърце бих играл.

Няма смисъл да те запитвам дали имаш упоритости за трансфер в чужбина, а по-скоро къде ти се играе? Вече си бил в Полша и Кипър...

- Разбира се, че желая още веднъж да изляза в чужбина. Това зависи от самия мен. Трябва да демонстрирам по-добри игри. Просто желая да е някой средноевропейски тим, в който да покажа какво мога. Надявам се да имам хубаво кариера. За това мечтае всеки един футболист. Когато се обърне зад тила си, да види, че е приключил нещо.

 Снимка 389151
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР