През лятото освен за собствения прием на вода, трябва да

...
През лятото освен за собствения прием на вода, трябва да
Коментари Харесай

Време за хидратация: грижата, от която зависи живота на домашните ни любимци през лятото

През лятото с изключение на за личния банкет на вода, би трябвало да бъдем деликатни и към този на домашните ни любимци. Как да знаем обаче какъв брой е достатъчното количество, належащо за една котка и куче всеки ден?

Американски експерти изясняват, че дневната доза вода при кучетата нормално е равна на една унция (или 29,6 мл вода), умножена по телесната маса на кучето във фунтове (или към 0,450 г). Котките имат потребност от сред 3,5 – 4,5 унции (около 118 мл) за всеки 5 фунта от тежестта ѝ. Подобно на стопаните си обаче, в случай че домашният любим е по-активен и по време на горещите дни е болен или взима медикаменти, евентуално ще се нуждае от повече вода от нормалното .
Тема на месеца в Edna.bg Тайният живот на домашните любимци Август  Време за хидратация: грижата, от която зависи живота на домашните ни любимци през лятото Тайният живот на домашните любимци Време за хидратация: грижата, от която зависи живота на домашните ни любимци през лятото  Кастрация на домашния любим – да, не или единствено за малко Тайният живот на домашните любимци Кастрация на домашния любим – да, не или единствено за малко  Какво си мислят кучетата, когато им се усмихваме? Тайният живот на домашните любимци Какво си мислят кучетата, когато им се усмихваме? Прочети още
Признаци за дехидратация при домашния любим

Кучетата и котките могат елементарно да се дехидратират – с изключение на при изхождане, те губят вода и при задъхване, пробвайки се да се разхладят. Сред знаците, че домашният ви любим е обезводнен, са суха уста, вдлъбване на очите, липса на сила, задъхване или липса на вкус .

Може да ревизирате дали животното демонстрира симптом за сериозна дехидратация , като щипнете кожата и я дръпнете нежно – хидратираната кожа би трябвало да се прибере бързо на място, само че при положение, че тя се връща постепенно назад, домашният любим има потребност от положително количество вода .

 домашни любимци вода хидратация iStock

Друг метод да разберете дали кучето е обезводнено с прилепяне на венците му – в случай че те бързо преминат от бял към розов цвят, това значи, че любимецът ви е добре хидратиран. При нужда от няколко секунди за този развой обаче, налице е противоположното.
 Когато думите не стигат, ето какво би трябвало да подариш Edna предлага Когато думите не стигат, ето какво би трябвало да подариш
Забележите ли, че котката ви не употребява постоянно тоалетната , това също би могло да е знак за дехидратация и защитна реакция , която попречва отделянето. Ако котката не уринира по два-три пъти дневно, по-добре се консултирайте с ветеринар.

Как да попречим на дехидратацията

Освен оставянето на купички с чиста вода (препоръчително е да бъдат няколко, ситуирани на разнообразни места в жилището) , има още няколко метода да се осигурим добра хидратация на домашния си любим.

Консервираната храна дава повече течности, само че в случай че употребявате храна на гранули, може просто да накиснете сухата храна във вода, пилешки или телешки бульон без натрий, както и в сок от риба звук, още веднъж без съществуване на натрий . По този метод домашният любим има опция да приема повече вода. Не оставяйте обаче храната прекомерно дълго накисната – това може да я скапе.

 домашни любимци вода хидратация iStock

Някои котки и кучета харесват даже ледени кубчета или ледени стърготини в своята храна и вода . При разходки с кучето се уверете, че носите вода и сгъваема купичка, с цел да може то да пие задоволително и на открито .

Котките могат да бъдат по-капризни за съда, от който избират да пият. Някои не харесват пластмасови купички , по тази причина пробвайте да употребявате керамични или такива от неръждаема стомана, които са задоволително плитки и не карат котката да потапя главата си дълбоко, с цел да отпива.

 домашни любимци вода хидратация iStock

Други котки избират да пият вода от течащи източници като чешма или мивка. Ако забелязвате, че казусът при вас е подобен, съществуват купички за вода с фонтанче , които правят работа. Какъвто и вид да е купичката, уверете се, че я почиствате добре, с цел да не се развиват бактерии .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР