През лятото населението на Варна съществено нараства и това веднага

...
През лятото населението на Варна съществено нараства и това веднага
Коментари Харесай

Снимки в “Петел“: Варненци се оплакват от чистотата на града, но си хвърлят отпадъците както им падне


През лятото популацията на Варна значително нараства и това незабавно въздейства върху количествата боклуци, които пълнят контейнерите. Затова и от незапомнено време в морския град постоянно има проблеми с отпадъците в туристическия сезон.

Естествено, хората имат съображение за неодобрение, когато боклукът се натрупа с дни и никой не го извозва. Но и методът, по който жителите на Варна изхвърлят отпадъците си по никакъв начин не улеснява работата по поддържане на чистотата.



Огромно количество картон и стиропор е струпано сред трафопост и контейнери за битова боклук на варненска улица в центъра. До тях – останки от ремонт, изтърбушено кресло и части изолираност и мазилки в торби. Малко по-нагоре – строшено автомобилно стъкло.



На процедура, нито един от тези отпадъци няма място в контейнерите за битова боклук. Да се изхвърли това, което може по разграничен метод е допустимо, само че изисква отпадъците да се натрошат в допълнение, с цел да могат да минат през процепа. Никой не си е направил труда да направи това, просто всичко се хвърля някъде там, към казаните. Надеждата е, че клошарите ще вземат каквото им би трябвало. А в случай че нещо остане, най-лесното е да обвиним отново тях, че са преравяли боклука. Или гларусите, или компанията, или някой различен... И най-после непрекъснато име искания да е чисто, без самите ние да поставяме и обикновено изпитание за това.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР