През лятото мъжете са най-годни за зачеване, показва ново изследване,

...
През лятото мъжете са най-годни за зачеване, показва ново изследване,
Коментари Харесай

Мъжете са най-плодовити през юли и август

През лятото мъжете са най-годни за забременяване, демонстрира ново проучване, оповестено в " Индипендънт ", написа БГНЕС.

През пролетта всички стартират да мислят за обич, само че през лятото мъжете е по-вероятно да основат поколение. Ново проучване демонстрира, че спермата е по-активна по средата на годината в месеците юли и август. Такива са резултатите от изследване, траяло 11 години с присъединяване на 5000 души, лекувани от неплодородие. 

Безплодието се дефинира като некадърност да заченете дете 12 месеца след първия опит за зачеване. То визира сред 15 и 20% от двойките, като с възрастта нараства рискът да не може да се зачене.  

В изследването лекари анализирали данните, събрани от 5188 мъже, посещавали Центъра за репродуктивна некадърност на Университетската болница на Парма, Северна Италия. Те открили сезонна взаимозависимост в качеството на генетичния материал на мъжете.

Резултатите демонстрират, че подвижността на сперматозоидите доближава своя връх през лятото и е най-ниска през зимата. Според лекарите това се дължи на промени в равнищата на хормоните, в това число на тестостерона. За сполучливото забременяване са значими равнищата на напрежението, кортизола, тестостерона, витамин D и холестерола.  

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР