През лятото Левски освободи голяма част от своите футболисти. Един

...
През лятото Левски освободи голяма част от своите футболисти. Един
Коментари Харесай

Сашо Александров пред ТОПСПОРТ: Няма да търся реванш срещу Левски

През лятото Левски освободи огромна част от своите футболисти. Един от тези, които напуснаха " Герена " бе бранителят Александър Александров. Десният бек мина в редиците на новака Етър, където е корав титуляр от началото на сезона и е с съществена заслуга за положителното показване на отбора от Велико Търново

В навечерието на семейството на " болярите " на " сините ", ТОПСПОРТ се свърза със Сашо Александров, който показа какви са упованията му за дуела в неделя. Бранителят даде оценката си за представянето на Етър до този миг и разкри дали тимът може да попадне в Топ 6 в края на постоянния сезон. Крайният бранител се върна към престоя си при столичани, като разгласи дали се усеща афектиран от метода, по който си потегли от отбора.

 Етър - Левски още държи върха за най-вече фенове на
Етър - Левски още държи върха за най-вече фенове на " Ивайло "

Среща от 1969 година остава най-посетената във Велико Търново

Етър сервира една изненада като спря победния ход на ЦСКА. Готов ли е отборът да направи същото и против Левски?

- Ами мисля, че е време и да победим. Очертава се сложен мач и за двата тима. Може би Левски са любимци, само че се надявам ние да излезем крайни спечелили.

Очаква се мач с огромен заряд. Вече има и осветяване на " Ивайло ", стадионът ще се изпълни. До какъв брой това може да ви помогне?

- Когато има аудитория, когато теренът е добър, това те подготвя да дадеш всичко от себе си. Аз съм уверен, че всички играчи на Етър ще се раздадем оптимално, даже и над опциите си, с цел да зарадваме публиката и самите ние да сме задоволени след дуела.

 Снимка 317586
Източник:

Етър мъчно губи, само че и мъчно печели мачовете си. На какво отдаваш това? В огромна част от срещите, в които завършихте наедно, надиграхте съперника, само че не успяхте да успехите.

- Като цяло играем доста добре, надиграваме тимовете. Имаме нашите недостатъци, които би трябвало да почистим. Създаваме положения, само че от време на време ни липсва шанс и пропущаме. Мисля, че в случай че продължаваме по този начин, успехите ще дойдат.

Каква е оценката ти за представянето на тима до този миг?

- В началото малко тръгнахме по-слабо. Причината бе, че събрахме тима късно. Мисля, че към този момент нещата стартират да ни се получават и се представяме на едно положително равнище.

Не съм афектиран на никого в Левски.

Смяташ ли, че може да се преборите за място в първата шестица до края на постоянния сезон?

- Да. С оглед на тима, който събрахме, мисля, че действително можем да се борим за място в първата шестица. Може би мачовете до края на годината ще покажат дали имаме сили да се преборим за топ 6. Предстоят два доста значими такива с Левски и Лудогорец.

 Снимка 317588
Източник:

Станислав Генчев е един от младите и перспективни български треньори. Прави усещане, че не се тормози да сменя схемата на игра на тима. Какво е мнението ти за него?

- Мисля, че той е доста добър експерт. Постоянно се развива. Гледа и вниква във всички елементи. Иска максимума от всяка една подготовка и всеки един мач. Показва ни по какъв път желае да се развива тимът. Аз съм бил при доста положителни треньори и съм на мнение, че и него го чака доста положително бъдеще.

 Ерик Почански под въпрос за семейството на Левски
Крило на Етър под въпрос за Левски

Тренира самостоятелно

Ще търсиш ли персонален реванш в мача против Левски?

- Не. Ще дам всичко от себе си за Етър и се надявам да победим. И преди съм казвал, че съгласно мен имах сили да оказа помощ още на Левски, само че в клуба си вземат решение. Сега за мен най-съществен е Етър и ще играя на най-много за този тим. Не мисля за реваншизъм, няма какво да потвърждавам.

Чувстваш ли се афектиран на някого в Левски?

- Не, няма засегнатост в мен. Във футбола е по този начин. В един миг вземат решение, че не им вършиш повече работа, разделят се с теб и си търсят други хора. Това е обикновено във футбола.

 Снимка 317589
Източник:

На какво отдаваш това, че когато и ти беше в Левски, и в този момент, тимът изпитва съществени компликации в гостуванията си? Такива съмнения в представянето не са присъщи за тим от ранга на Левски.

- Мисля, че на " Герена " се играе доста по-лесно. Отборите идват под по-голямо напрежение. Когато падне един гол в противниковата врата, тимът на Левски стартира да играе по-освободено, демонстрира същинските си качества и става доста мъчно за противниците им. Навън всички тимове дават 100 %, а дори и от горната страна против " сините ", тъй като това са огромните мачове за тях - против Левски, ЦСКА и Лудогорец. Тогава имаш сили, раздаваш се на максимума. Ако не влезеш добре в мача и не си съсредоточен става мъчно.

В последно време в българския футбол от ден на ден се приказва за грешките на реферите след мачовете. Дори и Етър имаше искания в няколко срещи. Има ли терзание у вас по отношение на съдийството за мача в неделя (б.а. Драгомир Драганов ще бъде съдия на двубоя)?

- Не желая да мисля за това. Това не е и наша работа. Просто би трябвало да се свири действително, това, което се вижда. Ако стартираме да се тормозим преди мачовете за съдиите, то накъде отива футбола? Ние футболистите би трябвало да мислим за играта,а не кой е арбитър и дали ще поддържа нас или съперника.

 Снимка 317587
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР