През лятото излезе информация за 12 000 ваксини за морбили

...
През лятото излезе информация за 12 000 ваксини за морбили
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: В Перник, освен грипи, има болни от хепатит А и морбили

През лятото излезе информация за 12 000 ваксини за морбили направени в компактни етнически общности. Оказа се че не са направени огромна част от тях. В Перник им 5-6 нови случая на морбили. Опасността от хепатита А е тъй като при бебетата мъчно се схваща, че те са болни.
Това сподели пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Коронавирусите са причинители на чести инфекции на горните дихателни пътища през зимата. Една трета от гърлобола през зимния интервал са коронавируси, изясни Кантарджиеев и добави че почти на десетина години сме очевидци на разновидности на ковид, който става рисков. Сегашният ковид прилична на вируса от 2002 година, който се популяризира по-лесно, само че смъртността е по-малка.

Професор Кантарджиев сподели, че у нас към този момент има искащи да се изследват за ковид. Той изясни, че с цел да се потвърди лабораторно, индивидът би трябвало да е болен. Не може да се потвърди, че индивидът ще се разболее в бъдеще.

Вчера Центърът по надзор на болесттите в Стокхолм е дал съответни критерии.

Преди две седмици е издадена заповед за поръчка на реактиви. От Германия ще ни дадат подготвен кит за проучване.

" Грипът тази година се забави. За последните 10 дни набра такава скорост, че започнахме да настигаме оптималните стойности на разпространяване.

Влиза се в интервал на мощно разпространяване на вируса. Вече стартират да се разболяват и възрастните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР