През летните месеци в Търговищко са станали по-малко катастрофи, но

...
През летните месеци в Търговищко са станали по-малко катастрофи, но
Коментари Харесай

В Търговищко: По-малко катастрофи през лятото, но повече жертви

През летните месеци в Търговищко са станали по-малко произшествия, само че пораства броят на жертвите. Това демонстрират данни на бранш "Пътна полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи - Търговище, изнесени на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата, оповестиха от регионалната администрация.

В интервала юни - август на територията на региона са регистрирани 142 произшествия, от които 12 тежки с 4 починали и 13 ранени жители. В съпоставяне със същия интервал на 2018 година има понижаване броя на тежките пътни катастрофи със 7, само че нарастване на убитите с двама. Отчита се и понижение броя на ранените с 9 души. За интервала са регистрирани и 94 произшествия с материални вреди, което е с 22 по-малко от 2018 година

На територията на региона са открити два сектора с централизация на пътни катастрофи на прохода "Боаза ". На тези сектори е направено в допълнение сигнализиране и обезопасяване, като е положена напречна шумна пътна маркировка и са сложени пътни знаци на жълтозелен флуоресцентен декор.

По информация от Центъра за незабавна здравна помощ от началото на годината на територията на област Търговище са регистрирани и изпълнени 86 повиквания, поради произшествия. Мобилните екипи са оказали незабавна здравна помощ на 98 потърпевши, от които 86 възрастни и 12 деца. Средното време за реакция на мобилните екипи на ЦСМП при е било 10 минути.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР