През летните месеци ни очакват ремонти по магистралите и съответно

...
През летните месеци ни очакват ремонти по магистралите и съответно
Коментари Харесай

Внимание, шофьори: Летни ремонти по магистралите

През летните месеци ни чакат поправки по автомагистралите и надлежно по-натоварено придвижване, показва.
 
Днес имаше спешен ремонт на автомагистрала „ Хемус ” . Движението в посока Варна беше лимитирано в едната лента. Причината - големи неравности и срутване на асфалта . До 15:00 ч. в петък служащите полагаха нов краткотраен асфалт в изпреварващата лент а. Заради ремонта километрично запушване се образува и в двете направления.
 
След бързата реакция на Агенция " Пътна инфраструктура " придвижването се успокои. До произшествия, за благополучие, не се стигна. Изненадващият ремонт на ремонта се оказа същинско предизвикателство за доста водачи. Наложи им се да прекарат часове наред на едно място на автомагистралата. Или да пъплят с 5 километра в час.
 
„ Има си напълно разумно пояснение за това, което виждаме. От два-три дни се е скъсала настилката и са се получили тези напречни пукнатини и това изнасяне надолу. Самото изнасяне е почнало преди към две седмици ”, разяснява инж. Иван Досев, Агенция „ Пътна инфраструктура “.
 
„ Аз всеки ден пътувам по този маршрут сред София и Правец. Забелязах още преди няколко дни, когато асфалтът стартира да се свлича надолу. Става все по-зле. Вчера даже се получи запушване, тъй като хората понижават скоростта поради дупката ”, разяснява Калин Караиванов.-->
 
Асфалтът е краткотраен. Не могъл да се постави непрекъснат , тъй като температурите през зимата не разрешавали, изясняват от АПИ.
 
„ Ние този асфалт по този начин или другояче щяхме да го фрезоваме. Просто искахме, надявахме се да издържи до момента в който приключим асфалта на дясното платно, с цел да има от кое място да пусне различно придвижването ”, сподели още Досев.
 
Настилката обаче не издържала, тъй като станало прекомерно горещо. Затова служащи в четвъртък поставиха на кръпки нова краткотрайна настилка в 200-метровия проблематичен сектор. Постоянен асфалт ще има, откакто завърши реконструкцията на платното в посока Варна. Това ще се случи най-рано през септември.
 
През идващите дни поправки ще има и на два сектора по автомагистрала „ Тракия ” - от 1 1-ти до 16-ти километър и от 18-ти до 23-ти километър в посока Бургас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР