През летните горещини, които се задават все по-стремглаво, повече хора

...
През летните горещини, които се задават все по-стремглаво, повече хора
Коментари Харесай

Сокът от бъз - хем полезен, хем разхлаждащ

През летните горещини, които се задават все по-стремглаво, повече хора се разхлаждат или с лимонада, или със сок от бъз. Е, някои също и с таратор, само че ние признаваме, че сме фенове най-много на сока от бъз.
 Черният бъз, изгодите му за имунната система и защо да внимаваме при потреблението му
Черният бъз - мощен естествен имуностимулатор

И още няколко изгоди от него

Все отново, той отвред бие по точки останалите питиета, тъй като в цветовете на растението се съдържат разнообразни потребни за организма ни субстанции, богати на антиоксиданти и витамини.

За наша наслада, бъзът цъфти тъкмо през май и юни, тъй че по кое време, в случай че не в този момент, е най-подходящо да се възползваме от това и да си приготвим сок от него по домашна рецепта.
 Снимка 579148

Какво ни би трябвало:
40 цвята бъз 3 кг захар (нека огромното количество не ни тормози, в случай че изпиваме по чаша или две дневно от сока, ще се придържаме към здравословния всекидневен банкет на захар) 3 лъжички лимонена киселина
Какво ги вършим:

Най-напред накисваме бъза за 24 часа в 3 литра вода. Следващата стъпка е до го изстискаме, а водата да прецедим през тензух. После прибавяме захарта и лимонената киселина и разбъркваме до момента в който захарта се разтвори изцяло.
 Снимка 579149

Полученият сироп най-после може да разредим с вода, колкото преценим - с цел да получим усета, който ни харесва най-вече. Тогава към този момент ще имаме ще имаме подготвен домашно подготвен сок от бъз, с който да се разхладим през топлите месеци.
 Бисквити с овесени ядки, банани, фъстъчено масло - здравословна, бърза и лесна рецепта за закуска
Бисквити с овесени ядки и за закуска, и за десерт

Здравословна, бърза и лесна рецепта

А ако сме създали в по-големи количества от напитката, може да я стерилизараме в буркани.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР