През кратката, но турбулентна история на изследването на Космоса, сме

...
През кратката, но турбулентна история на изследването на Космоса, сме
Коментари Харесай

Кои са най-големите космически трагедии в историята СНИМКИ

През късата, само че турбулентна история на проучването на Космоса, сме ставали очевидци на не една или две нещастия. Общо 21 астронавти са изгубили живота си в „ гонене на безсмъртието “ и да запишат името си със златни букви в историята, написа "Труд ".

Причините за злополуките нормално са три: недостатъци, свръхсамоувереност на екипажа или несъответстващи указания от Земята.

Сред най-фрапантните произшествия е разхерметизацията на совалката „ Челенджър “. Тази техническа нередовност довежда до една от най-големите нещастия в историята на НАСА.

Никога няма да бъде пропуснат случаят от 1 февруари 2003 година, когато совалката „ Колумбия “ се разпада поради ерозирало парче от рампата, което се отчупва, отскача и се забива в топлинния й щит.

Зловещото в тази ситуация е, че от Земята „ икономисват “ този факт на 7-членния екипаж и астронавтите не знаят до последно, че ги чака сигурна гибел.

Друга покруса е обвързвана с галактическия транспортен съд „ Союз 11 “, която извежда в орбита станцията „ Салют 1 “. Тримата космонавти прекарват 23 часа в орбита и при завръщането им на Земята всичко наподобява идеално макар множеството компликации в Космоса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР