През живота ни минават много хора - един от друг

...
През живота ни минават много хора - един от друг
Коментари Харесай

Притча: Трите типа хора, които ще срещнеш в живота си

През живота ни минават доста хора - един от различен по-различни.

Някои се задържат мимолетно, а други остават отпечатък върху нас... вечно.

За страдание освен с положително, само че несъмнено ни учат на нещо доста значимо в живота - кои сме ние и кои хора са нашите.

Днес ще ви представим една алегория за трите вида хора, които срещаме в живота си, с цел да разберем какъв е неговият смисъл.

***

Мъдър преподавател желал да показа на своите възпитаници трите вида хора, с които животът ни среща. Затова той им дал три играчки и ги попитал дали намират разлики сред тях.

Учениците погледнали играчките и дали отговор, че те им наподобяват изцяло идентични. Учителят обаче помолил да ги прегледат по-добре. Тогава учениците забелязали, че имат дупки на разнообразни места.

Първата играчка имала дупки на двете уши и когато един от учениците прокарал игла с конец, тя влезнала през едното ухо и излязла през другото.

Втората играчка имала една дупка на ухото и една на устата и когато конецът се промушил пред дупката в ухото, излязъл през устата.

Третата играчка имала единствено една дупка в ухото и който прекарали конеца през нея, той останал в играчката.

- Всеки човек е заобиколен от три вида хора, които наподобяват на тези играчки. Първите се преструват, че ви слушат, само че истината е, че не обръщат внимание на думите ви и те влизат през едното им ухо и излизат през другото, тъкмо като при първата играчка.

Има и хора, които ви изслушват, само че по-късно ще популяризират думите ви, с цел да ви наранят, както сподели втората играчка.

Но има и трети вид хора, които в действителност ще се интересуват от вас и ще пазят тайните ви, както конецът останата в третата играчка, споделил мъдрият преподавател на своите възпитаници.

Прочетете още:

Притча за посоката и резултатите в живота

Притча: Помисли добре, в кой лист си ти?

Притча за великата обич и силата на времето
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР