През изминаващата 2017 година много от тенисистите се радват и

...
През изминаващата 2017 година много от тенисистите се радват и
Коментари Харесай

Бейби бум в световния тенис

През изминаващата 2017 година доста от тенисистите се радват и на свои наследници, а някои от тях станаха и многократни родители-шампиони.
Последните събития в международния тенис не минават без наличието на дъщерята на Серена Уилямс. Чаровницата пристигна на бял свят на 1 септември, а на Нова година ще навърши едвам 4 месеца. Но това не пречи на някогашната №1 на планетата и нейния брачен партньор Алексис Оханян, интернет бизнесмен, да разгласяват фотоси от името на щерка си. Алексис Олимпия към този момент има 175 хиляди почитатели в Инстаграм и над 2,5 хиляди в туитър.

А самата Уилямс попада в онази рядка група от състезатели, която реализира триумфи и на корта, и в персоналния си живот през годината. В началото на 2017-а тя завоюва Аустрелиън Оупън към този момент бременна, въпреки че обществеността разбра за деликатното й положение едвам през април. Независимо, че бебокът се роди преди 4 месеца, през януари Серена възнамерява да пази купата си в Мелбърн.
За разлика от американката други тенисисти не излагат на показ своите чеда, а 2017-а се трансформира в същински бейби взрив в аристократичния спорт. Попълнение има в фамилията на Новак Джокович. На 3 септември някогашната първа ракета стана татко за повторно. Съпругата му Йелена го подари с щерка, която кръстиха Тара. Двойката има и тригодишен наследник – Стефан.

За повторно женски баща стана и шотландецът Анди Мъри. Миналия месец половинката му Ким го зарадва с дъщеричка. А каката София към този момент е на съвсем 2 година

През пролетта Жо-Вилфред Цонга (Франция), финалист от Аустрелиън оупън 2008, стана за първи път баща. Съпругата му Нури Ел-Швех му роди наследник. Младите родители заведоха бебока на „ Уимбълдън “, а след успеха за купа „ Дейвис “ заведоха малчугана на отмора на Малдивите.

Многодетен татко към този момент е Николай Давиденко (Русия). Бившият №3 в света се радва на трето дете от брачната половинка си Ирина. Семейството има щерка Екатерина, на 5 година, и наследник Константин (2 г.).

Отново майка стана бронзовата олимпийска медалистка от Лондон 2012 Мария Кириленко. През септември рускинята роди щерка, а преди две години на бял свят пристигна и нейният наследник Михаил.

Бившият сексимвол на международния тенис Ана Курникова и  хитовият испански артист Енрике Иглесиас пък станаха родители на близнаци.

Манди Минела също е мама. На 30 октомври състезателката от Люксембург роди щерка, която кръси Ема-Линда. Любопитното е, че при започване на юли тя игра в напреднала бременност на „ Уимбълдън “ и на сингъл, и на двойки.

За повторно майка стана и Жюстин Енен, някогашна първа ракета и седемкратна победителка в шампионати от Големия шлем. На 9 май белгийката разгласи на страницата си във Facebook, че има наследник – Виктор. А през 2013-а Жюстин и брачният партньор й – кинооператорът Бенуа Бертуцо станаха родители на щерка – Лали.

Второ дете има и някогашната №1 в света Амели Моресмо. „ На 20 април Айла и Аарон най-сетне се срещнаха “, написа французойката в Туитър. Синът й Аарон се роди 16 август 2015-а, а в този момент тенисистката има и щерка.

През март за повторно татко стана също французинът Пол-Анри Матийо, който след „ Мастърс “-а в Париж разгласи завършек на спортната си кариера.

Деца се родиха още в фамилиите на Николас Алмагро, Юрген Мелцер, Парадорн Сричапхан, Пабло Куевас.
Щастието пристигна и в двойката, в която и майката, и бащата са тенисисти. А това са италианците Флавия Пенета и Фабио Фонини. Тя приключи кариерата си след купата на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2015-а, а той се състезава и до момента. През май Флавия роди наследник, който младите кръстиха Федерико, в памет на починалия италиански тенисист Федерико Луци. Двамата постоянно разгласяват фотоси, само че не стараят да не демонстрират лицето на бебока.

А бейби взривът в тениса сигурно ще продължи и през новата година. Принос към него ще даде и досегашната първа ракета на България при дамите Цветана Пиронкова, която чака първото си дете.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР