През изминалото денонощие защитниците на Украйна поразиха пунктове за управление,

...
През изминалото денонощие защитниците на Украйна поразиха пунктове за управление,
Коментари Харесай

ВСУ унищожиха командни пунктове и складове на руските окупатори

През миналото денонощие бранителите на Украйна поразиха пунктове за ръководство, десетки единици техника и хранилища с муниции на съперника, заяви Униан.

Пред денонощието украинската авиация е нанесла 15 удара против региони на концентриране на персонален състав, въоръжения и военна техника, един – против команден пункт и два против зенитно-ракетни комплекси на руснаците.

Освен това подразделения на ракетните войски са поразили три радиолокационни станции, два склада с муниции, регион с централизация на съветски военни и въоръжения, както и осем артилерийски средства на врага.

По данни на Генералния щаб на ВСУ, през миналото денонощие съветските войски са нанесли осем ракетни и 97 авиационни удара, направили са 84 обстрела от реактивни системи за залпов огън против позиции на украинските войски и против обитаеми места. В резултат на офанзивите има починали и ранени цивилни, изумени са жилищни здания и друга гражданска инфраструктура.

Атакувани са стотици обитаеми места в Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Херсонска и Николаевска област.

През нощта беше осъществена следващата съветска въздушна офанзива с 20 дрона Shahed-136/131 и ракета Х-59. Украинската противовъздушна защита унищожи ракетата и 18 ударни дрона.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР