През изминалото денонощие в двете лаборатории, в които се правят

...
През изминалото денонощие в двете лаборатории, в които се правят
Коментари Харесай

Няма потвърден случай на коронавирус в България

През миналото денонощие в двете лаборатории, в които се вършат проучвания за COVID-19 – във ВМА саизследвани 47 лица, а в Националната референтна лаборатория - 15 лица. Всички проби са негативни.
Трите негативни проби, които бяха разменени сред двете лаборатории за втори разбор – три от ВМА в националната и три от националната във ВМА – всички са негативни, заключи още един път началникът на ВМА.
В днешния ден подлежат на проучване 11 проби във ВМА и висчко, което дойде от другите лечебни заведения, а те непрекъснато идват резултати. Към края на деня ще обявим какъв брой са изследвани и какви са резултатите”, добави той.
Новите случаи в Европа са в Нидерландия, в Хърватска има нови 2, в Гърция са оповестени още нови случаи.
Ген. Мутафчийски съобщи, че не се изпращат известия посредством СМС-и на близки на пациентите, които се изследват във ВМА. Той не е нареждал сходно нещо като шеф на болничното заведение.
Използват се същите реактиви и машини като в другите европейски лаборатории, личният състав е подготвен по същия метод и имаме цялата увереност, че резултатите са достоверни, съобщи проф. доктор Венцислав Мутафчийски.
Във ВМА имам задоволително защитни средства, сподели началникът на ВМА в отговор на въпрос. Лекарите, които работят с евентуално инфектираните, употребяват най-голям клас защитни средства.
До края на седмицата би трябвало да бъдат първите доставки и монтажи на термокамери на Граничен контролно-пропусквателен пункт в страната.
Във ВМА са били приети в болница двама интернационалните водачи обитавали дълго време в Северна Италия. Те са били с температура, изясни доцент Ангел Кунчев. По думите му посредством системата за ранно предизвестие са получени данни за двама наши сънародници, които са били контакти в полет от Милано до Мюнхен, евентуално в един от първите италиански случаи на ковид. Това ги прави по-рискови, открити са техните адреси и следва да бъдат изследвани.
Националният действен щаб e основан за съгласуване, образуване на дейностите на способените държавни органи по отношение на оповестената от СЗО неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с болестта COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР