През изминалото денонощие тежки боеве се водят на три фронта:

...
През изминалото денонощие тежки боеве се водят на три фронта:
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия трябва да избира - да напада на изток или да се защитава на юг

През миналото денонощие тежки боеве се водят на три фронта: на север, покрай Харков, на изток в Донбас и на юг в Херсонска област , показва английското военно разузнаване в ежедневното си прессъобщение за 196-тия ден на войната, оповестява съветската работа на Би Би Си.

Според английските военни най-вероятно съветската войска възнамерява да насочи главните си усилия за настъплението към Бахмут (бивш Артьомовск) в Донбас. Но командирите са изправени пред алтернатива, съгласно разузнаването: те би трябвало да изберат дали да разположат оперативни запаси, с цел да поддържат тази атака, или да се пазят против

Множество едновременни закани, разпръснати на 500 километра една от друга, ще тестват способността на Русия да координира действен проект и да преразпредели запаси сред голям брой групи сили.

Британското министерство на защитата отбелязва, че още при започване на войната Русия не е съумяла да координира по едно и също време няколко групировки от сили, заради което съветската войска е посочила слаби резултати.

За триумфи на украинската войска в Харковска област в ежедневнивния си отчет, като там се твърди, че съветските елементи са били атакувани в региона на Балаклея и са се отдръпнали през река Сиверски Донец, като са взривили мостовете зад себе си. 

Разполагането на съветски сили от Харков и Източна Украйна в южната част на страната евентуално ще даде опция за контраатаки от страна на Украйна. Украинското контранастъпление в Харков на 6 септември евентуално е опортюнистично изпитание, което е провокирано от пренасочването на съветски сили към Херсонска област.
 Украинците изненадаха съветските войски в Харковска област
Украинците изненадаха съветските войски в Харковска област

Атака против Балаклея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР