През изминалото денонощие се увеличи опасността за Одеска и Николаевска

...
През изминалото денонощие се увеличи опасността за Одеска и Николаевска
Коментари Харесай

Тревога в Одеса! Русия атакува от Черно море

През миналото денонощие се усили заплахата за Одеска и Николаевска области в Украйна от съветски ракетни офанзиви от кораби в Черно море. Това заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Сергей Братчук, съобщи организация УНИАН.

По думите му, в случай че преди дни съветският зложелател най-често е употребявал стратегическа авиация, която излетява от територията на Руската федерация, в този момент най-голямата заплаха идва от Черно море. " Днес опасността се усили от Черно море, тъй като Черноморският флот е непрекъснато там. На подводници те носят крилати ракети с морско базиране " Калибър ". Тук опасността идва освен за Одеския район, само че и за нашия прилежащи райони, преди всичко, Николаевская ", сподели той.

Братчук сподели, че в Одеска област всеки ден службите арестуват хора, които могат да бъдат забъркани в бойкот и антиукраински действия. Той също по този начин счита, че е невероятно да се изпълнят предложенията на съветската страна за почистване на брега край Одеса за хипотетична филантропична задача. „ Веднага щом разчистим брега, съветските кораби с десантни войски към този момент ще са тук. Това го схващат всички, а и висшето управление. Следователно не може да има разминиране “, акцентира украинският представител.

Украйна към този момент вижда смяна на бойното поле, с помощта на предоставените от Запада артилерийски системи. Това съобщи през вчерашния ден губернаторът на Николаевска област Виталий Ким в изявление за Ройтерс. По думите му е единствено въпрос на време украинските сили да си върнат обилни територии на юг. Николаевска област е отчасти окупирана от Русия, само че остава една от двете украински области, които към момента имат изход на Черно море. На въпрос дали западната артилерия ще докара до смяна на обстановката на терен, той отговори: " Това към този момент се случва... и ще имаме (още) триумфи ". " Говорим за артилерия ", сподели той. " Тя към този момент е в деяние в нашата област. " Ким не пожела да каже какви западни артилерийски системи се употребяват в Николаевска област.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР