През изминалото денонощие са установени общо девет водачи, качили се

...
През изминалото денонощие са установени общо девет водачи, качили се
Коментари Харесай

Само за ден: МВР спипа 9 пияни и 12 дрогирани зад волана

През миналото денонощие са открити общо девет водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи. Четирима от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, пет - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 водачи, а шест са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 066 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 12 194 водачи и пасажери. Съставени са 2469 фиша и 675 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на транспортни средства от неправоспособни водачи.

Двама души са починали, а 23-ма са ранени при 20 тежки произшествия в страната през миналото денонощие. В София са регистрирани две тежки и 20 леки пътнотранспортни катастрофи. Пострадали са двама души, жертви – няма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР