През изминалото денонощие са установени общо 30 водачи, качили се

...
През изминалото денонощие са установени общо 30 водачи, качили се
Коментари Харесай

За ден МВР установи 30 водачи, шофирали след употреба на алкохол и 10– под въздействие на наркотици

През миналото денонощие са открити общо 30 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи.

 

От тях 15 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, няма отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 водачи, а един е отказал да бъде тестван.

Общо 8229 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 435 водачи и пасажери. Съставени са 2273 фиша и 583 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Четиринайсет души са ранени при произшествия през миналото денонощие, починали няма. Общо в страната са станали 12 тежки пътни случая. В София са регистрирани 21 леки и три тежки пътнотранспортни катастрофи, при които са ранени трима души.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР