През изминалото денонощие руски ракети са поразили над 40 населени

...
През изминалото денонощие руски ракети са поразили над 40 населени
Коментари Харесай

Украйна: Русия бомбардира над 40 населени места

През миналото денонощие съветски ракети са поразили над 40 обитаеми места, а украинската авиация е нанесла 32 удара по 25 съветски цели. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Кметът на пристанищния град Николаев Александър Сенкевич разгласи, че южният град е бил " солидно обстрелван ".

" Ударена е пететажна жилищна постройка, като горните два етажа са изцяло разрушени, останалите са под отломки. На мястото работят спасители ", сподели той.

Седем души към момента се търсят. Изпод руините бе извадено 11-годишно дете, което получава здравна помощ.

Mykolaiv. As a result of the shelling by the occupiers, the five-story building was damaged. Rescues unblocked a 11-year-old-boy. The search for seven more people is ongoing.
— Tribunal For Russia (@trforrus)

Корабостроителен център и пристанище на река Южен Буг край Черно море, Николаев търпи тежки съветски бомбардировки през цялата война.

Русия също нападна обитаемо място в региона на украинската столица Киев, употребявайки иранските дронове камикадзета рано в четвъртък, заяви администрацията на района в приложението за известия " Телеграм ".

Критични инфраструктурни обекти са били ударени от дроновете, сподели Кирило Тимошенко, заместник-началник на кабинета на Зеленски.

На срещата на Контактната група по защитата на Украйна в Брюксел министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че последните офанзиви на Русия разкриват нейната " завист и свирепост ". Най-малко 26 души са убити от понеделник насам при съветски ракетни офанзиви в цяла Украйна.

Украйна промени хода на войната през септември с изключителни триумфи на бойното поле, само че ще се нуждае от повече помощ, сподели той.

" Ще създадем всичко допустимо, с цел да се уверим, че имат това, което се изисква, с цел да бъдат ефикасни ", сподели Остин пред кореспонденти.

След офанзивите в понеделник Германия изпрати първата от четирите системи за Противовъздушна отбрана IRIS-T SLM, до момента в който Вашингтон сподели, че ще форсира доставката на обещаната система за противовъздушна защита NASAMS. Англия през днешния ден разгласи, че ще достави усъвършенстваните ракети " въздух-въздух " със междинен обхват AMRAAM, които са съвместими с NASAMS. 

Френският президент Еманюел Макрон също даде обещание да обезпечи системи за Противовъздушна отбрана, още не се знае какви ще са те.

" Колкото повече помощ получи Украйна в този момент, толкоз по-скоро ще сложим завършек на съветската война ", сподели Зеленски във видео на конгрес по време на годишните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели на Общото заседание преди гласуването, че резолюцията е " политизирана и намерено провокативна ", добавяйки, че може да " унищожи " напъните за реализиране на дипломатическо решение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР