През изминалото денонощие бяха регистрирани среднодневни превишения до три пъти

...
През изминалото денонощие бяха регистрирани среднодневни превишения до три пъти
Коментари Харесай

Три пъти над нормата фини прахови частици за последното денонощие

През миналото денонощие бяха регистрирани среднодневни превишения до три пъти над нормата от 50 мкг/куб. м на четири от петте градски станции. Прогнозата е концентрацията на ФПЧ в границите на днешния ден да понижава.

Във връзка с записаните превишения и през днешния ден не престават изключителни инспекции за нерегламентирано горене на боклуци от екипи на Столичен инспекторат, както и инспекции на строителни и търговски обекти, и горене на боклуци навън.

Последните дни са осъществени над 60 инспекции в София. От Столична община приканват жителите, които се отопляват на дърва и въглища и имат опция, да употребяват различен метод на отопление.

През зимата към 40% от замърсяването на въздуха идва от битовото отопление на дърва и въглища. В дни с мъгла то се задържа в приземния пласт и заради котловинния темперамент на релефа на София мъчно се разсейва.

Поради тази причина Столична община отбрани планове за безплатната замяна на печките на дърва и въглища на 20 000 семейства в София. В момента се инсталират и коминни филтри на семейства, които употребяват твърдо гориво за отопление в регионите “Красна поляна” и “Слатина”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР