През изминалия уикенд световните социални мрежи бяха заблудени от необичайна

...
През изминалия уикенд световните социални мрежи бяха заблудени от необичайна
Коментари Харесай

Шок в мрежата: Какво се случва с Клинт Истууд ВИДЕО

През миналия уикенд международните обществени мрежи бяха заблудени от необикновена и мрачна подправена вест – кино легендата Клинт Истууд умрял по време на фотосите на реклама.

Това се оказа погрешно, макар че изявления и съболезнования бяха споделени стотици хиляди пъти онлайн.

Това не е първият път, когато се случва интернет “да погребе ” световноизвестния артист и режисьор. За първи път Истууд “умира ” през 2017 година

Все още не е явен точния генезис на подправената вест, само че поради статута на артиста тя бързо се популяризира онлайн.

На някои от видеата и изявленията са употребявани непокътнатите знаци и лога на известни новинарски уеб страници като Си Ен Ен, да вземем за пример.

От екипа на Истууд разясниха, че той е напълно жив и в чудесно здраве.

Клинт Истууд не е първата известна персона, с чиято гибел се спекулира. Подобни измами онлайн съществуват основно поради това, че притеглят четения към разнообразни съмнителни медии.

Известни персони като Пол Макартни, Бритни Спиърс, Тейлър Суифт и Ръсел Кроу също са били “погребвани ” през годините с подправени вести.

Може би най-известната сходна машинация е със гибелта на Стийв Джобс. През 2008 година медията “Блумбърг ” разгласява некролог с информация за гибелта на основателя на софтуерната компания “Епъл ”.

Оригиналният текст е с дължина близо 17 страници, в които се приказва са достиженията на софтуерния гении, като това я прави да наподобява по-реалистична и сериозна.

По-късно от “Блумбърг ” изтеглят некролога и се извиняват, че бил пуснат по простъпка. Джобс умира през 2011 година – три години по-късно.

Източник: Блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР