През изминалия уикенд се проведе първия в България национален шампионат

...
През изминалия уикенд се проведе първия в България национален шампионат
Коментари Харесай

Варненски тим стана шампион по Футбол 8 и ще представя България на континенталната лига в Москва догодина

През миналия уикенд се организира първия в България народен шампионат по Футбол 8, който беше и директна подготовка за най-големия шампионат в света в този спорт - Continental Football League.

Силната конкуренция събира в Москва над 60 тима от целия свят, които в границите на 5 дни ще си оспорват какъв да е №1. Турнирът е под егидата на международната и европейската централа по мини футбол (WMF и EMF), а в предното му издание измежду участниците бяха звезди като някогашният състезател на Тотнъм Роман Павлюченко, носителят на Суперкупата на Португалия с Бенфика Андрей Каряка, двукратният първенец на България с Левски Константин Головской и други.
Родният отличник бе избран всред петте първенеца от районните шампионати на CFL Bulgaria, надлежно от Белослав, Варна, Враца, Пловдив и Своге. Отборите играха по системата всеки против всеки, а мачовете бяха извънредно оспорвани. Доказателство за това бе фактът, че спечелилият стана явен едвам в последния дуел. Отборите на СОД DSC от Варна и Хулигани от Пловдив бяха на първо време в класирането след първите си три срещи и трябваше да дефинират първенеца в пряк конфликт. Той се трансформира в същинско представление, изпълнено с красиви футболни моменти. СОД DSC съумя да завоюва с 3:0 и да постави трофея във витрината си. На трета позиция се подреди ФК Партизан Враца, а четвърти и пети приключиха ФК Пирдоп и МФК Las Bellas.
Организаторите раздадоха и няколко самостоятелни наградата. За най-хубав вратар бе избран Борислав Блажев от състава на първенците, Цветелин Анжелов от Хулигани Пловдив е голмайстор №1, а премията за MVP сграбчи някогашният състезател на Ботев Враца Емил Манолов. 
Шампионите от Варна ще имат 8 месеца, с цел да се приготвят уместно за влиятелния шампионат, който ще се организира през май 2019 година в съветската столица Москва. Регионалният управител на БАМФ и районен ръководител на мини футбола във Варна и района Николай Хаджиев, който е и началник на организацията, занимаваща се с този спорт в България, ще отлети за Москва на2 ноември, с цел да взе участие в организационната среща на CFL. Там той ще разбере и детайлностите, свързани с новия сезон на най-глобалното мероприятие в този спорт. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР