През изминалия период настъпи промяна в агрометеорологичните условия в страната.

...
През изминалия период настъпи промяна в агрометеорологичните условия в страната.
Коментари Харесай

Дъждовете бавят работата на полето

През миналия интервал настъпи смяна в агрометеорологичните условия в страната. Температурите на въздуха доста се намалиха и в региона на Южна България бяха регистрирани първи есенни слани - в Казанлък; Пазарджик и Пловдив. Сушата беше причина за пропускане на оптималните периоди за сеитба на рапица. Последните хубави дни разрешиха да стартира прибирането на винените сортове грозде. В края на септември изискванията не бяха удобни за работа навън.

През първата седмица на октомври се чака покачване на температурните приходи. Периодът ще стартира със слънчево и по-топло за сезона време. Впоследствие ще доминира облачно време, като се чакат валежи с незначителни количества. Минималните стойности в земеделските региони ще бъдат към 16 градуса.

Падналите превалявания в края на септември ще основават предпоставки за осъществяване на качествени обработки и подготовка на площите за сеитба на зимни житни култури. Температурните условия ще бъдат доста положителни, само че честите превалявания ще попречват работата навън. Ще продължи узряването на гроздето и есенните плодове. След прекъсването на преваляванията ще би трябвало да се приберат и орехите.

За информации и профилирани прогнози:

http://plovdiv.meteo.bg

032/632-422, НИМХ-Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР