През изминалия баскетболен сезон французинът със сръбски корени Александър Гаврилович

...
През изминалия баскетболен сезон французинът със сръбски корени Александър Гаврилович
Коментари Харесай

Една татуировка признание

През миналия баскетболен сезон французинът със сръбски корени Александър Гаврилович изигра 30 срещи в Националната баскетболна лига с екипа на БК " Балкан " и остави на сметката си междинни индикатори от 9.4 точки и 7.1 битки.

В шампионата на ФИБА Къп 28-годишният играч има 11 мача, в които салдото му е 13.5 точки и 8.4 битки.

И в този момент евентуално се питате за какво ви занимавам с тези индикатори. Да, цифрите не са нищо изключително. Отпечатъкът, който оставя баскетболистът, е на дясната му ръка, където с огромни букви е изписано БАЛКАН.
 Снимка 452924
Източник:

Преди да си замине за Франция, Гаврилович татуира името на тима си, с който завоюва шампионската купа. В обществените мрежи баскетболистът разгласява фотография под която написа: " Не можех да си потегли без сувенир ".

Този негов жест развълнува същински почитателите на играта с оранжевата топка в Ботевград. Досега никой не беше правил сходно нещо и надали някой ще го повтори.
 Снимка 452925
Източник:

Баскетболистите са тези играчи, които всяка година се устремяват към нова страна, нов град и нов тим. Те рядко се връщат там, където един път са били, изключително когато става дума за чужденец. И в този случай нещата не бяха по-различни. След края на сезона стана ясно, че Алекс ще продължи кариерата си в Беларус, където ще облече екипа на Цмоки Минск.

На 13 ноември новият му тим гостуваше на Левски Лукойл в столичната зала " Универсиада " в мач от шампионата за ФИБА Къп.

№31 стъпи още веднъж на български терен и като че ли бе вкъщи си. Тези 40 минути на паркета бяха по-специални за Алекс. Зад гърба му имаше мощна поддръжка. Част от агитката на Балкан дойде в залата, с цел да зарадва своя любим и да го стимулира да се раздаде на терена.
 Снимка 452926
Източник:

Отборът на Цмоки Минск отстъпи на Левски Лукойл съв 64:75, само че все пак в отбора на губещите имаше един категоричен победител. Александър Гаврилович бе спечелил това, което доста други спортисти не съумяват с години - обичта на почитателите.

Самият той споделя, че в Ботевград е прекарал най-хубавият интервал от живота си и би се радвал един ден още веднъж да се върне.

Едно е несъмнено, където и да играе по света, за него постоянно ще има непокътнато място в сърцата на балканци, а надписът на ръката му ще му припомня за това.
 Снимка 452928
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР