През изминалите седмици имаше сериозен наплив от желаещи да се

...
През изминалите седмици имаше сериозен наплив от желаещи да се
Коментари Харесай

Огромни опашки от желаещи да се ваксинират в София

През миналите седмици имаше сериозен напор от искащи да се имунизират в другите имунизационни пунктове в столицата. Днес още веднъж броят искащи да си слагат една от трите налични ваксини – "Pfizer ", "Moderna " и "Janssen " – беше извънредно висок.
Минути след 11:00 часа в събота своя ред пред пункта в подлеза на НДК чакаха десетки души. Сред тях бе и Пенка Турманова.

"Реших да дойда да се имунизирам, поставям си трета доза през днешния ден, с цел да покажем на младите. Те са толкоз срещу, че не разбирам за какво. Искам да направя една забележка – малко повече информация би трябвало да има извън. Много обиколих, преди да дойда тук, не знаех от кое място да мина. Ако извън има повече информация, може би и други хора ще се сетят да дойдат ", сподели пред Българска национална телевизия Пенка Турманова, която през днешния ден си постави трета доза ваксина.

Според нея измежду младежите има наклонност да не желаят да се имунизират, която се дължи на другите уеб сайтове, разпространяващи антиваксърска агитация.

"Това чипиране, за което толкоз доста се приказва, то е просто смешно. И от "Pfizer " излязоха със мнение, че няма вътре никакви такива съставки. Просто нямам пояснение за какво хората имат вяра на тези неща ", добави Турманова.

Друга жена, също чакаща за ваксина, показа, че пропагандира всичките си познати да се имунизират и изясни, че не се опасява от никакви медицински операции.

"Дойдох да се имунизирам, тъй като по този начин би трябвало. Дъщеря ми се имунизира. Аз съм от Габрово. Дойдох при нея на посетители и взех решение да си слага втора доза ", съобщи Маргарита.

Според нея най-вече възрастните хора не желаят да си слагат ваксина заради разнообразни страхове.

Мнозинството от хората обявиха своята безапелационна позиция за имунизациите и не пропуснаха да отбележат, че си поставят втора и трета доза. На опашката пред имунизационния пункт, ситуиран директно пред "Пирогов ", беше и Нидал Алгафари.

"Убеден съм, че би трябвало да се имунизирам. Аз пристигам за трета доза. Има всевъзможни отзиви в обществените мрежи, по телевизионните канали, по радиата. Всякакви материали се излъчват. Човек би трябвало да има някакво вътрешно разбиране дали да се имунизира или не. Моето вътрешно разбиране е, че би трябвало да се имунизирам и че това ще помогне на всички ", сподели Нидал Алгафари.

Анна Гарванска, друга желаеща да си сложи ваксина, изрази съжалението си, че имунизационният пункт във Военно-медицинска академия не работи през уикенда и ѝ се е наложило да пристигна до "Пирогов ".

„ Държа да бъда имунизирана, имам вяра във имунизациите. Аз съм на напреднала възраст, на която съм в заплаха. Смятам, че не бъркам. Усещанията от слагането на имунизациите не са неприятни, нищо не почувствах и по тази причина пристигам за трета ваксина. Сега се връщам от Военно-медицинска академия, ситуацията там е срамно. Може ли в една такава огромна болница да не се поставят ваксини в събота, когато хората не са на работа? Отвсякъде затворено, поставени катинари, ключове. Ваксинациите там са от 09:00 до 16:00 ч. от понеделник до петък ", уточни Анна Гарванска.

Тодорка Михайлова от своя страна изрази мнение, че актът на имунизация съставлява акт на отговорност към цялото общество.

"Аз съм за бустерна доза, тъй че от дълго време съм решила да се имунизирам. Искам да запазя себе си и околните си. Силно имам вяра на науката. Би трябвало всички да подходят отговорно, да разсъждават, и да си слагат ваксина ", посочи Михайлова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР