През изминалите дни завърши и третият турнир от веригата 17+.

...
През изминалите дни завърши и третият турнир от веригата 17+.
Коментари Харесай

Завърши и третият турнир от веригата 17+ за 2019-та година

През миналите дни приключи и третият шампионат от веригата 17+. Той се организира на кортовете на Търговска колегия "Хепи Уин " до стадион "Славия " и още веднъж станахме очевидци на доста забавен и първокласен тенис.

Двоен победител и в игрите по единично и на двойки стана Стоян Плугаров. Отлично показване направи и дебютантът във веригата Калоян Николов, който завоюва два сребърни медала. Във финалния мач Плугаров победи Николов с резултат 4:2, 4:1. По пътя до финала и двамата състезатели победиха класни противници преди да се изправят един против различен. Интересното бе, че до този миг Плугаров не се беше класирал даже за полуфинал по eдинично, откогато съществува веригата и той взе участие в нея.

Голямата изненада на шампионата бе и отпадането още на осминафинал на миналогодишния краен победител във веригата - Петър Трендафилов. До този миг българският национал без особени усложнения печелеше всички шампионати на сингъл, в които взимаше присъединяване. В своя първи мач, той загуби от Ваньо Василев с резултат 6:3, което бе и негова първа загуба в игрите на сингъл. Петката, както е прочут в тенис средите, направи своя дебют в първия шампионат от веригата, който се организира през месец май.

Загубилите своя първи мач им се дава право да се запишат и в успокоителен шампионат. В него победител стана различен дебютант - Никос Панатимитакис, който победи Радостин Радославов с 5:4 (2), 4:0.Веднага след финалите на сингъл стартираха и игрите по двойки.

Всички двойки бяха разграничени в две групи по пет и играха на правилото "всеки против всеки ", като първите две двойки от всяка група се класираха за полуфинала. Там първите от едната група се изправиха против вторите от другата. След дълги и забавни борби на полуфиналите излезнаха двойките Стоян Плугаров и Георги Мирчев против Иво Божилов и Стефан Божинов. Двойката Плугаров/Мирчев победи с 6:2. В другият полуфинален мач Калоян Николов в тандем с Ваньо Василев победиха Даниил Иванов и Богдан Владимиров с 6/0.

Въпреки насъбраната отмалялост и доста изиграни сетове, и четиримата състезатели демонстрираха борбен дух и предпочитание за победа. В последна сметка със златните медали се окичи двойката Плугаров/Мирчев, които победиха Николов/Василев с резултат 5:4 (6), 4:2.

Призьорите, както и всички участници получиха награди от сътрудниците на лигата: изотонични питиета - “4MOVE”, подобаващи за тонус по време на физически натоварвания и огромните горещини. От “Doppel Herz” бяха подготвили високачествени немски хранителни добавки, също така от уредниците бяха подготвили и брандирани тениски с марката “Рефригеранс”.

На 15 септември следва и четвъртият следващ шампионат, който ще бъде единствено по двойки и ще се организира на кортовете на Семеен кодекс "ДЕМА ".

 тенис ДЕМА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР