През изминалите дни времето в страната беше много динамично и

...
През изминалите дни времето в страната беше много динамично и
Коментари Харесай

Синоптикът Симеон Матев: Нови циклони носят поредни фувруарски аномалии към България и тази седмица

През миналите дни времето в страната беше доста динамично и много прохладно. Във Врачанско скоростта на вихъра доближи 115 км/ч. Все отново още веднъж бяха измерени много високи температури - от вида на 20-22 градуса над нулата в цялата страна. Това събитие се назовава фьонов вятър.

Така синоптикът Симеон Матев разяснява ситуацията в страната през уикенда и мощния вятър, който вилня из цяла България, представен от „ България он ер “. Според него новата седмица стартира с много умерено време.

През днешния ден слънцето ще надделее над облаците на множеството места, а температурите ще останат сред 7 и 12 градуса. Вятърът ще е слаб със стойности до 15-20 км/ч.

" През идващите дни обаче в Средиземноморието ще се образуват нови циклони, които се чака да ни донесат ново, по-голямо стопляне на температурите към вторник и сряда. Все отново в Източна България още веднъж ще има заплаха от мощни ветрове ", сподели още синоптикът.

По думите му още в средата на седмицата времето ще се скапе и на доста места в страната в четвъртък ще завали дъжд, а в петък може дъждът да се обърне в сняг.

" Затопляне в средата на седмицата и намаляване на температурите в края ѝ. В петък времето се утежнява, а събота и неделя напълно умерено може да превали сняг в много елементи от страната ", заключи синоптикът Симеон Матев.


Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР