През изминалите дни експерти от РИОСВ във Враца са се

...
През изминалите дни експерти от РИОСВ във Враца са се
Коментари Харесай

Експерти от РИОСВ във Враца спасиха три бедстващи щъркела

През миналите дни специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда във Враца са се отзовали на три сигнала за бедстващи птици от типа Бял щъркел.
Първата птица, която специалистите избавиха, е видяна от локални поданици на село Власатица. Щъркелът, който е млад образец, е открит в витално, очевидно положително общо положение, само че с недостатък в едното крило. Още една птица в безпомощно положение бе избавена благодарение на поданици на село Лесковец, община Оряхово, само че този път с възможност за фрактури на едното крило.
Последният сигнал за бедстващ щъркел е подаден от град Козлодуй. Птицата има открит недостатък на единия низък крак, който се е развил погрешно в най-ранен стадий от развиването на екземплярът, вследствие на което не може да се изправи и е паднал от гнездото при опит за хвърчене.
Всички щъркели са изпратени за краткотрайно настаняване във ветеринарна клиника „ Добро скимване “ – гр. София, като след определяне на положението им от ветеринарните експерти ще бъдат пренасочени към Спасителен център за диви животни в град Стара Загора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР