През изминалите 20 години над 526 хиляди души са станали

...
През изминалите 20 години над 526 хиляди души са станали
Коментари Харесай

Рекордна суша заплашва Европа

През миналите 20 години над 526 хиляди души са станали жертва на естествените катаклизми, а вредите от тях доближават 3,5 трилиона $. Това демонстрира ранглиста на страните по света съгласно Индекса на световни климатични опасности /KRI/.
Природните произшествия през 2017 година са лишили живота на над 11,5 хиляди души и са нанесли вреди на сума над 375 милиарда $. Най-много са потърпевши от удара на стихиите Пуерто Рико, Хондурас и Мианмар. Т
Циклони и порои в Германия
Германия през 2017 година пострада най-много от циклони, съпроводени от ураганни ветрове, през есента, а също по този начин от мощни и продължителни порои, които смениха дългия интервал на суша през лятото. Стихията лиши живота на 27 души, стопанската система понесе вреди за 3,6 милиарда $. В световната ранглиста Федералната република заема 37 място.
Русия, където за същия интервал са регистрирани 29 жертви и вреди за 572 милиона $, е изпреварила Германия единствено с три места и е на 34 позиция, съобщи БГНЕС.
Суша заплашва Европа
" Рекордната суша и извънредно високите температури през тази година, както се чака, могат да доведат до това, че в идващия показател на европейските страни ще им бъде отредено още по-голямо внимание “, съобщи основният съставител на KRI Дейвид Екщайн.
Индексът KRI демонстрира доколко обособените страни са потърпевши от рисковите естествени събитие, като урагани и горещини, а също по този начин наводнения и други естествени произшествия.
Анализаторите регистрират както броят на жертвите, по този начин и икономическите вреди вследствие на сходни феномени. За основа на проучването е взета приетата в целия свят база данни NatCatService, основана от немската компания „ Мюних Ре “ – един от водачите на международния осигурителен пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР