През изминалите 12 години осъденият за убийството на студента Андрей

...
През изминалите 12 години осъденият за убийството на студента Андрей
Коментари Харесай

Проговори най-близкият човек на убиеца Полфрийман в затвора

През миналите 12 години наказаният за убийството на студента Андрей Монов най-често поддържа връзка с свещеник Иводор Ковачев. Той служи в Софийския централен затвор от 22 години. Помни първата си среща с австралиеца Джок Полфрийман неясно, заяви NOVA.

„ Направи ми усещане желанието му бързо да излезе от тази обстановка. И естествено аз се оказах на пътя му. Или той се оказа на моя път. И започнахме постоянни срещи ”, споделя пасторът.

В началото австралиецът постоянно избухвал.

Полфрийман е бил с 2 съществени прегрешения, едното от тях - опит за бягство.

„ Агресираше. Мисля, че и в този момент би го направил, в случай че някой се опита да му каже, че той планувано е направил закононарушение. В неговия разум, не знам за какво, когато кажеш „ ликвидиране ”, това значи, че си го направил авансово и съзнателно ”, изяснява свещеник Ковачев.

Той е индивидът, който дава позитивна оценка за смяната у Джок Полфрийман. А Софийският апелативен съд я взема поради при решението си за предварителното му освобождение.

„ Аз не се явявам бранител, а човек, който дава своето наблюдаване от годините работа с него. Това не е оценка, а нещо като мнение. И то е, че Джок е бил непрекъснат през годините, употребявал е всеки един миг да се среща с мен. Искал е да се среща и да приказваме за неща, които него го вълнуват. Говорили сме доста за религия ”, добавя пасторът.

Той видял позитивна смяна у Полфрийман и на процедура, тъй като наказаният съвсем не спирал да работи, до момента в който бил в пандиза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР