През изминалата вечер трябваше да започне царуването на следващия велик

...
През изминалата вечер трябваше да започне царуването на следващия велик
Коментари Харесай

Миочич пренаписа историята с победа над Нгану

През миналата вечер трябваше да стартира царуването на идващия популярен войник в тежка категория - Францис Нгану. Вместо това обаче Стипе Миочич стана рекордьор на Ultimate Fighting Championship (UFC), успявайки да запише три поредни отбрани на купата си.

В главния дуел на събитието UFC 220, което се организира в "ТД Гардън " в Бостън, Миочич господства тотално над Нгану и го победи посредством недвусмислено съдийско решение - 50-44, 50-44. 50-44.

Откриващият рунд се трансформира в жестока борба с голяма активност, защото и двамата бойци удряха много мощно в опит да приключат срещата рано. Но проектите на Миочич скоро станаха кристално ясни. Всеки път, когато Нгану се опита да направи удар, Миочич се опитваше да означи тейкдаун (да го смъкна на земята). Не всички опити на първенеца бяха сполучливи, само че той съумя да записва един в средата на рунда и остана върху съперника си до края на частта, пробвайки се да направи ключ на ръката, а по-късно и опит да задуши Нгану.

Истинската доминация на Миочич стартира от втория рунд, когато се видя, че той господства Нгану във всички аспекти на играта, несъмнено, като се изключи завършващия удар на камерунеца. До подобен по този начин и не се стигна. Миочич съумя да смъкна Нгану на земята няколко пъти и с премерени удари изтощаваше от ден на ден и повече своя конкурент.

Третия рунд бе копие на втория. Нгану имаше прочут триумф в клинчовете, само че откакто съумя да пласира дясно кроше, Миочич се хвърли в краката му и записва нов тейкдаун и контролираше нещата до края на частта.

В четвъртия рунд двамата бойци бяха много изтощени, само че очевидно това се отнасяше в пъти повече за Нгану. Миочич записва ранен тейкдаун и през цялата част беше върху Нгану, изсипвайки доста удари, до момента в който камерунеца просто се опитваше да се защищити от по-сериозните такива. В края на рунда статистиката за пласирани удари беше красноречива в интерес на Миочич - 84-0.

В последната част Нгану към този момент нямаше сили да се бие и беше склонен просто да стои в центъра на Октагона в очакване на последния гонг. Шампионът нямаше нищо срещу това и петия рунд беше много отегчителен, само че въпреки всичко Миочич записа още един тейкдаун и още дузина удари.

С тази победа Миочич усъвършенства професионалния си връх до 18-2. Неговата шеста поредна победа беше едвам четвъртата, която е пристигнала посредством съдийско решение. Нгану (12-2), който влезе в тази борба с четири следващи нокаута, беше в серия от девет следващи победи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР