През изминалата седмица в Тетевен бяха отбелязани 75 години от

...
През изминалата седмица в Тетевен бяха отбелязани 75 години от
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен и председателят на Общинския съвет получиха юбилейни медали от Съюза на ветераните от войните на България

През миналата седмица в Тетевен бяха маркирани 75 години от края на Втората международна война и 30 години от възобновяване на Съюза на ветераните от войните на България, като бяха поднесени цветя пред Мемориала на починалите тетевенци във войните.
По този мотив и за дейната взаимна работа с Общинската организация на СВВБ в Тетевен, кметът на Общината – доктор Мадлена Бояджиева и ръководителят на Общински съвет – Мария Стойчева получиха юбилейни медали - „ 75 години от Победата над фашизма “. Със същите медали бяха удостоени - Тошко Тодоров – предприемач и Иван Гетов – ръководител на Общинската организация в града. Със заповед на министъра на защитата - Красимир Каракачанов, медали получиха и двама ветерани от войните в Тетевенска община.

 Филмът „ Възвишение “ събра дребни и огромни на площада в Тетевен Филмът „ Възвишение “ събра дребни и огромни на площада в Тетевен
В навечерието на националния празник 6 септември, на площад „ Сава Младенов “ бе прожектиран филмът „ Възвишение “....
Юбилейни медали „ 75 години от Втората международна война “ получиха Стойко Велев на 98 година от с. Български извор и Петко Лазаров на 96 година от с. Гложене. Същото отличие бе връчено на дъщерята на ветерана Маньо Манев, който за жалост към този момент не е измежду живите.

Събитието бе почетено от зам.-председателите на Съюза на ветераните от войни на България Петър Пандурски и Спирдон Спирдонов, ръководителят на Областната организация на СВВБ в Ловеч Георги Тотев, ръководителят на Общинската организация на СОСЗР в Тетевен майор от запаса Благовест Пандурски, общественици и родственици на ветераните от войните.
Отбелязването на 75 години от Втората международна война и 30 години от възобновяване на Съюза на ветераните от войните на България бе планувано за датата 9-ти май, само че заради зародилата пандемия от COVID-19 бе изместено за септември месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР